Haberler

Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Atalay ve Çiftçi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bayramlaşmadan detay

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi'nin konuşması

Askerlerle bayramlaşma

Ak Parti Van Milletvekili Atalay'ın konuşması

Vali Taşyapan'ın hasta ziyareti v Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrüklerde uygulanacak "Tek Pencere Sistemi"ne ilişkin, "Proje tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak." dedi.

Çiftçi, Van valiliğince Şişli öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini dileyerek, Suudi Arabistan'da gerçekleşen ve İslam dünyasını üzen terör saldırısını lanetledi.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"nin Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:

"350 milyar dolarlık ticaretin giriş ve çıkışını yapan bir bakanlığız. Hem gümrük, hem ticaret kısmıyla bizi ilgilendiriyor. Bu ihracatın kolay ve güvenilir şekilde yapılması, ticaret erbabının önünün açılması, bürokrasinin azaltılması, kapıların modernizasyonu ve tek pencere projelesinin uygulanmasıyla daha büyük bir ivme kazanacaktır. Gümrükler kısmında tek pencere projesi tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak. Böylece iş adamlarımızın önünü açılacak, işlerini kolaylaştırılacak, ticaret hem güvenli hem de kolay olacak. Şuanda gümrüklere gittiğinizde birçok noktada 6-7 noktada durmaktasınız. Sistemle amaçlanan tek noktada bütün işlemleri bir gümrük personelinin yapmasıdır." diye konuştu.

Sınır kapılarındaki modernizasyon çalışmalarının da devam ettiğini anımsatan Çiftçi, Van'ın Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın ihalesinin de 12 temmuzda yapılacağını ifade etti.

-"Suriye'deki ortam, terörü çok iyi besliyor"

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı paketi anımsatan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise, paketin bölgeye yatırım gelmesi ve ilerlemesine büyük katkılar sağlayacağını, bununla ilgili olarak kendilerinin de bir çalışma başlattıklarını anlattı.

Gazetecilerin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı, bölgedeki terör ve Suriye'deki durumun ülkeye etkisiyle ilgili sorularına Atalay, şöyle cevap verdi:

"Türkiye'nin coğrafyası ne yazık ki sorunlu bir coğrafya. Daha güçlü olmak durumundayız. Çevremizdeki özellikle terörle ilgili sorunlar Türkiye'ye yansıyor. Ben daima terörle ilgili gelişen olaylarda Suriye ortamının daha fazla etkili olduğunu görüyorum. Bu konularda fazlaca görev almış ve çalışmış biri olarak, Suriye'deki ortam, yeni tablo terörü çok iyi besliyor. Adeta oradan kaynaklanıyor. İster PKK, ister İŞİD (DAİŞ) olsun o intihar bombacısı dediğimiz teröristler genelde Suriye'de yetiştirilmişler. Suriye yönetiminin de bunda payı olduğuna inanıyorum. Bazen İŞİD'i, bazen PKK veya PYD'yi kullanıyorlar. Şuanda orada PKK, diğer adıyla PYD daha güçlü ve ona Rusya destek oluyor. Suriye işi İnşallah biraz daha çabuk çözülür. Son zamanda Rusya ile gelişen ilişkiler var. Umarım bu Suriye'yi etkiler, çözüme götürür. O zaman da ülkemiz daha huzurlu olacaktır diye düşünüyorum."

Herkesin bayramını kutlayan Van Valisi İbrahim Taşyapan da, ramazan ayında vatandaşın bir kaç hadise dışında huzurlu geçirdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Allah bu bayramı birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize, birlik beraberliğimize, iyilik ve güzelliklere vesile eder İnşallah. Ramazanı huzur içerisinde geçirdik. Van'da ufak tefek bazı hadiseler oldu. Ama çok şükür dirliğimize, düzenimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize zarar verecek boyuta ulaşamadılar. Dolayısıyla bayramlar kardeşliğin, paylaşmanın, birlik beraberliğin öne çıktığı, karşılıksız vermenin şiar edildiği günlerdir. Onun için büyüklerimizi, küçüklerimizi, akrabalarımızı, ihtiyaç sahiplerini, hastalarımızı unutmamak gerekir. Bütün insanlarımıza İnşallah ramazan ve onun devamında gelen bayramın huzuru yıllar boyunca sürsün diye dua ediyorum."

Bayramlaşma törenine, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törenin ardından Vali Taşyapan, beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Temel ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı'na geçerek askerler bayramlaştı.

Ardından İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne geçen Taşyapan, polislerle bayramlaştıktan sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servisleri dolaşarak vatandaşlarla bayramlaştı.

Program, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların ziyaret edilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title