Haberler

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Vali Mustafa Büyük, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle bayramlaştı.

Vali Mustafa Büyük, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle bayramlaştı.

Sarıçam ilçesinde yaklaşık 13 bin Suriyelinin barındığı Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Sarıçam Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Büyük, burada kalan Suriyelilerle bayramlaştı, misafirlere şeker ikram etti. Ziyarette çocuklar, dağıtılan hediyelere yoğun ilgi gösterdi.

Büyük, yaptığı konuşmada, Suriyelilerin bayramını tebrik etti, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adanalıların selamını iletti.

Suriyeli misafirleri ağırladıkları bu tesislerde sıcak ramazan sonrasında yine sıcak bir günde en azından güvenli bir ortamda onlarla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Büyük, şunları söyledi:

"Suriyeli misafirlerimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükumetinin açtığı kapıdan girip yine oluşturduğu tesislerde misafir edilen bizim komşu kardeşlerimizdir. Kardeşlik hukuku içinde dayanışmanın, yardımlaşmanın en üst seviyeye geldiği mübarek ramazan günleri sonrasında yine bir bayramı hüzünlü de olsa idrak etmiş oluyoruz. Burada yaşayan erkek, kadın, çocuk her birinizin ayrı ayrı ramazanını tebrik ediyoruz, mübarek olsun. İnşallah herkesin, kendi ülkesinde en kısa süre içerisinde huzura kavuşup huzur içerisinde yaşamasına Rabbimizin vesile kılmasını niyaz ediyoruz. İnşallah huzurlu bir ortamda yeni bayramı geçirmeyi temenni ediyoruz."

Öte yandan Vali Büyük, tesis çevresinde bir süredir kalan yaklaşık 100 Suriyelinin merkeze alınması talimatını verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Mustafa Büyük Sarıçam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title