Haberler

Londra'daki Ramazan Bayramı Etkinliğine Yüzlerce Kişi Katıldı

Güncelleme:

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Trafalgar meydanında, Türk vatandaşlarının da katıldığı ramazan bayramı etkinliği düzenlendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Trafalgar meydanında, Türk vatandaşlarının da katıldığı Ramazan Bayramı etkinliği düzenlendi.

Londra Belediyesi tarafından yapılan etkinliğe ülkenin farklı şehirlerinden gelen yüzlerce kişinin yanı sıra, Londralılar ve başkenti ziyaret eden turistler de ilgi gösterdi. Türk sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte, farklı kültürlere özgü müzik dinletileri sunuldu ve Malezya, Türk, Güney Asya, Mısır, Lübnan, Endonezya mutfaklarının öne çıkan yemekleri satıldı.

Türk kökeniyle de bilinen Londra'nın Muhafazakar Partili Belediye Başkanı Boris Johnson, etkinlik dolayısıyla yayınlanan video mesajında, " Londra'daki ve dünyadaki tüm Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruçlarının tuttu. Bu oruçlar iftarlarla açıldı. Şimdi vakit, kutlama vaktidir. Tüm Londraliları ve turistleri bu etkinliğe, farklı tatları, renkleri, şehrin birçok Müslüman toplumunun kültürünü yaşamaya davet ediyorum. Bayramınız mübarek olsun" diye konuştu.

-Filistin ve Suriye unutulmadı-

Londra'daki etkinliğe katılmak için başkente 150 kilometre uzaklıktaki Leicester kentinden annesiyle birlikte gelen üniversite öğrencisi Zahraa Scott AA muhabirine yaptığı açıklamada etkinliği çok beğendiğini dile getirerek, "Boris Johnson iyi iş çıkarmış. Çok kültürlülük bir arada, harika bir atmosfer olmuş" dedi.

18 yaşındaki Scott üzerinde "Özgür Filistin" yazılı rozetiyle bayram kutlamasına geldiğini, Filistinlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Gazze'deki durum kelimelerle anlatılmaz. İsrail devletinin işlediği savaş suçları kesinlikle korkunç. Biran önce durdulması gerekli" ifadelerini kullandı.

Londra'da yaşayan Malezya vatandaşı Hasyifa Hashim ise farklı kültürleri başkentte bir arada görmenin harika olduğunu dile getirdi.

Tatil için İngiltere'yi ziyaret eden Türk vatandaşı Esra Karataş da, etkinlikten tesadüfen haberleri olduğunu dile getirerek, "Kutlamaya katılmayı planlamamıştık. Metro'da seyahat ederken etkinliğin ilanını gördük. Ekinliği çok beğendik, kızlarımla birlikte kına yaptırdık, güzel bir ortam var, devamını dileriz" diye konuştu.

Etkinlikte, Suriye ve Filistin'e yardım standlarının yanı sıra "Ramazan ruhunu yakala" isimli Ramazan ayı süresince dünyanın farklı ülkelerinden çekilmiş fotoğrafl sergisi de bulunuyor. Kaligrafi sanatıyla isim yazdırma ve kına dövmeler ise ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İngiltere Londra Boris Johnson Ramazan Bayramı

Muhabir: İnci Gündağ

Yayınlayan: Aslı Aral

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Malezya Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title