Haberler

Ramazan Bayramı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Darülaceze sakinlerini ziyaret ederek bayramlaştı Ahmet Lütfi Akar: (İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Bu acımasız, orantısız savaşı durdurmalarını istiyoruz dünyadan. Bütün dualarımız tüm dünya coğrafyasındaki Müslümanlar ve insanlar için" "İlaç sanayicileri dernekleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun koordinasyonunda topladığımız 20 ton ilacı, Türk Hava Yolları'nın tahsis ettiği özel uçakla Tel Aviv'deki Ben Gruon Havalimanı'na indirdik.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Bu acımasız, orantısız savaşı durdurmalarını istiyoruz dünyadan. Bütün dualarımız tüm dünya coğrafyasındaki Müslümanlar ve insanlar için" dedi.

Akar, Darülaceze sakinlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Ziyarete ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Akar, hüzünlü bir bayrama girildiğini ifade ederek, Kuzey Irak'ta yaşanan olaylar neticesinde Telaferli Türkmenlerin durumunun ve Gazze'deki dramın bu hüzne sebep olduğunu söyledi.

Müslüman coğrafyalarında kendilerini üzen olaylar olduğunu aktaran Akar, bayram sevinci yaşayamadıklarını dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Akar, "Orantısız bir güç ve savaş. İnsanlık ayıbı olarak nitelendiriyorum" dedi.

Akar, Türk Kızılayı olarak Erbil ve Kerkük'teki Telefarli Türkmenlere bayram yardımlarını ulaştırdıklarını anlatarak, Türkmenlerin de biraz olsun tebessüm etmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Ahmet Lütfi Akar, "Dün, ilaç sanayicileri dernekleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun koordinasyonunda topladığımız 20 ton ilacı Türk Hava Yolları'nın tahsis ettiği özel uçakla Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na indirdik. Rutin muamelelerin ardından geri dönme vizesi çıkınca lojistik firmamız oradan alacak ve Gazze Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan içeri sokacak. İçerideki arkadaşlarımız bunları hemen ilaç ihtiyacı olan hastanelere dağıtımını yapacak. Böyle ümit verici bir noktadayız" diye konuştu.

Akar, gönderilen ilaçların dışında bölgeden temin edilecek ilaçların alınıp bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu'nun şu an bölgede olduğunu aktardı.

Gazze'ye 2008 yılında da gittiklerini ifade eden Akar, şöyle devam etti:

"O gün dünyaya bir çağrıda bulunduk; 'bu orantısız savaşa bir dur deyin' diye. Maalesef bugün yine aynı çağrıda bulunuyoruz. Bu acımasız, orantısız savaşı durdurmalarını istiyoruz dünyadan. Barış çığlıkları atan, barış havariliği, pazarlaması yapan millet ve devletlere çağrımızı burada barışı sağlamaları ve ilelebet Gazzeli kardeşlerimizin orada barış içinde yaşamalarıdır. Bütün dualarımız tüm dünya coğrafyasındaki Müslümanlar ve insanlar için."

"Türk Kızılayı milletin kara gün dostu"

Türk Kızılayı olarak milletin kara gün dostu olduklarını belirten Akar, "Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz bunu görev addediyoruz" dedi.

Akar, Darülaceze'de yaşayanların gönüllerini hoş etmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Yüzyılı aşkındır ayakta olan bu iki kurum arasında ne şekilde işbirlikleri yapabiliriz diye görüşüyoruz şu anda. Biz Darülaceze ile her türlü maddi manevi ilişkiye ve yardımlaşmaya girmeye hazırız. Bir Müslümanın en kutsal, en güzel ve lezzetli anlarından birisi bayram sabahlarıdır. Biz kendi ailelerimizle değil ama burada Darülaceze ailesiyle beraber olmaktan da mutluyuz. Bu asırlık iki çınarın işbirliğinden büyük bir sinerji doğacağına ve bunun hayırlara vesile olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk Kızılayı ağır bir görev üstleniyor"

Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi de Türk Kızılayı'nın ağır bir görev üstlendiğini belirterek, "İnşallah layıkıyla Türk insanına, memleketimize yakışır şekilde her Müslüman ülkenin olduğu gibi Gazze'nin de yanında olduğumuzu göstermiş olacak Türk Kızılayı Başkanlığımız" ifadesini kullandı.

Çiftçi, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, iki kurumun da uzun yıllardır ayakta olduğunu söyledi.

Kurumların birlikte çalışabileceği çok alan olduğuna işaret eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"İki kurum da bağışlarla ayakta duran yerler. Biz de mümkün olduğu kadar kendi ayaklarımız üzerinde durabileceğimiz sistemleri kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Burada sosyal etkinliklerden tutun da sağlık ihtiyaçlarına kadar her şey kendi kaynaklarımızdan temin edildiği için bir işbirliği nasıl oluşturabiliriz, bunun üzerinde görüşüyoruz. Ekiplerimizin de daha kaynaşarak bunları sürdüreceğine inanıyorum."

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ve Darülaceze Başkanı Çiftçi, daha sonra Darülaceze sakinleriyle bayramlaştı.

Bu arada, Türk Kızılayı tarafından hazırlanan giyim malzemelerinden oluşan yardım kolileri de Darülaceze yetkililerine teslim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Darülaceze İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title