Haberler

Londra Büyükelçisi Bilgiç'ten Ramazan Bayramı Mesajı

Güncelleme:

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç, bayramın insanlık için barışın egemen olduğu bir ortama vesile olmasını diledi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Ramazan Bayramı'nın tüm insanlık için barış, esenlik ve hoşgörünün egemen olduğu bir ortama vesile olması dileğinde bulundu.

Temmuz ayında Londra'daki görevine başlayan Bilgiç, yayımladığı mesajında, bayramların "hem coşku ve neşe yaşanan hem dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği günler" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, aidiyet duygularını, benliklerini ve kardeşçe bir arada yaşama duygularını bayramlarda pekiştirirler. Bu nedenle, çocuklarımızın bayramlarımızın coşku dolu ve mutluluk verici havasını hissetmelerine özen göstermeliyiz. Toplumumuzun İngiltere'de kendisine saygın bir yer edinebilmesi, kendisiyle, toplumuyla ve çevresiyle barışık, iyi yetişmiş, mesleki yetkinliği bulunan, dinamik gençlerin varlığına bağlıdır. Bu bakımdan ailelere büyük görev düşmektedir."

Millet olmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın en çok bayram günlerinde hissedildiğini vurgulayan Bilgiç, "Bu anlayışla Ramazan Bayramımızın sevgi, anlayış ve hoşgörü duygularıyla kenetlenmemize fırsat teşkil edeceğine inanıyorum. Sizlerle ilk kez bir Ramazan Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadesini kullanırken, mesajını şöyle tamamladı:

"Toplumumuzun tüm mensuplarının, Kıbrıslı kardeşlerimizin, neşeleriyle bayramları daha da anlamlı kılan çocuklarımızın ve İngiltere'deki Müslüman toplumunun Ramazan Bayramını kutluyorum. Bu önemli günlerde şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum. Bayramın milletimiz, bölgemiz ve tüm insanlık için barış, esenlik ve hoşgörünün egemen olduğu bir ortama vesile olmasını diliyorum." - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

title