Haberler

    Ramazan Akyürek Kayıtları Sildirdi'

    Al Jazeera’nin elde ettiği yasadışı dinleme dosyasında yer alan müfettiş raporunda, Ramazan Akyürek’in ‘emniyetin log kayıtlarını (tüm işlemlerin bilgisayar ortamında kayıt altına alınması) sildirdiği yazıyor.

    Müfettişlerin  yasadışı ve usülsüz telefon dinlemeleri sebebiyle hakkında inceleme yaptıkları polis şeflerinin en başında Ramazan Akyürek var.

    Cemaat ile bağlantılı  en önemli polis şeflerinden biri olarak bilinen Akyürek,  Mayıs 2006'dan şubat 2012'ye  altı yıl Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

    Ramazan Akyürek, müfettiş raporlarında adı geçen, ama şu ana kadar gözaltına alınmayan tek isim.

    Akyürek'in raporunu Ankara müfettişleri hazırladı

    Ramazan Akyürek hakkındaki ön incelemeyi   İçişleri  Bakanlığı'nın izniyle Ankara'daki iki Mülkiye Başmüfettişi ile iki Polis Başmüfettişi yaptı. Bu incelemeden sonra hazırlanan rapor  İstanbul'daki yasadışı dinlemeler raporu ve ilgili soruşturma dosyasına girdi.

    Akyürek hakkındaki tespitler

    Müfettiş raporundaki verilere gore Ramazan Akyürek hakkındaki inceleme esas olarak emniyetin log kayıtlarının silinmesine dairdi.

    Emniyet istihbarat teşkilatında bilgisayar üzerinde yapılan bütün işlemler 'log' denilen kayıt ve izlere bağlanıyor. Bu kayıtlar ve izler süresiz biçimde saklanıyor.

    Emniyetin log kayıtlarının imha edildiğine dair haberler basında yer almış, hatta Ramazan Akyürek bu sebeple açığa alınmıştı ancak bunun ne zaman yapıldığı ve Akyürek'in buradaki rolü hakkında net bilgiler yoktu.

    Görevden alınmadan 6 gün önce

    Müfettişler raporlarında  log kayıtlarının 10 Ekim 2009 tarihinde Ramazan Akyürek'in onayı ile imha edildiğini yazdılar. Bu konuda rapordaki  ifade şöyle:

    "…  (imha talep)  yazısının daire başkan yardımcısı ikinci sınıf emniyet müdürü  Hüseyin Özbilgin tarafından onaya sunulduğu,  'olur'un Daire Başkanı 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından imzalandığı,  onaydan bir gün sonra 10 Ekim 2009 tarihinde  log kayıtlarının imha edildiği…"

    Ramazan  Akyürek, 16 Ekim 2009 tarihinde  İstinbarat Daire Başkanlığı görevinden ayrılmıştı. Buna göre kayıtların silinmesi talimatını verdikten altı gün sonra ayrıldığı anlaşılıyor. Müfettişlerin bu konudaki tespiti şu şekilde ifade ediliyor:

    " Görevden ayrılmasından altı gün önce işlem bilgilerini imha ettirdiği, böylece yetkili aşımı yapılmak süretiyle İçişleri Bakanı tarafından onaylanan yönetmeliğin en önemli maddelerinden birinin teknik ve hukuki bir temele dayanmaksızın genel bir yorum yapılmak suretiyle fiili olarak değiştirildiği, yetkisini kötüye kullanan veya suç işleyen görevlileri tespit etmede en önemli delil olan log verilerin imha edildiği…"

    Raporda 'muhafaza edilmesi gereken kullanıcı işlem bilgilerini hukuka aykırı olarak imha eden' İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek  hakkında disiplin soruşturması da yürütüldüğü belirtildi.

    Raporda, Akyürek ile birlikte aynı suçlamayla  16 polis hakkında daha  inceleme yapıldığı ifade edildi

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Akyürek Cemaat Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title