Haberler

Ramazan Akyürek Açığa Alındı

Güncelleme:

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, "Geçmiş yıllardaki işlem bilgilerini usulsüz imha ettiği" iddiası ile açığa alındı.

Hrant Dink cinayetinde sorumlu olduğu iddiaları gündemden hiç düşmeyen eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 'Geçmiş yıllardaki işlem bilgilerini usulsüz imha etmesi' iddiası ile açığa alındı. Ramazan Akyürek'in evine gelen polis ekipleri açığa alma kararını tebliğ ettikten sonra Ramazan Akyürek'in silahına ve kimliğine el koydu.

SİLAHINA VE KİMLİĞİNE EL KOYULDU

Hürriyet'in haberine göre; İstihbarat Daire Başkanlığı'nda uzun süredir araştırma yürüten Mülkiye Baş Müfettişleri'nin yaptığı incelemeler sonunda, Ramazan Akyürek'in Daire Başkanlığı dönemine ait bilgisayarlardaki log kayıtlarının ve işlem bilgilerinin 'usulsüz olarak imha edildiği' tespit edildi. Silinen kayıtların Hrant Dink cinayeti döneminde yapılan işlemlere ait olduğu öne sürüldü. Bunun dışında yasa dışı telefon dinlemelerine ait de müfettişler önemli tespitlerde bulundu. Müfettiş raporlarının tamamlanmasının ardından Ramazan Akyürek açığa alındı. Akşam saatlerinde Ramazan Akyürek'in evine giden polis ekipleri açığa alma kararının tebliğinden sonra Akyürek'in silahına ve kimliğine el koydu.

TRABZON'A EMNİYET MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

Ramazan Akyürek'in ismi ilk olarak İstanbul'da görev yaptığı yıllarda gündeme geldi. Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından siciline "Emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara (Fethullah) yakın. Dikkat edilmelidir" notu düşülen ve 100 üzerinden 35 sicili verilen tek polis oldu. Bütün bunlara rağmen Ramazan Akyürek 2004 yılında Trabzon'a Emniyet Müdürü olarak atandı. Bu süreçle birlikte Ramazan Akyürek'in bir taraftan yükseliş öyküsü başlarken diğer taraftan da görev yaptığı yerlerde önemli kriminal olaylar gelişti.

TRABZON'DAKİ TARTIŞMALI OLAYLAR

Bunlardan ilki Trabzon'da 2004 yılında Mc Donald's bombalanması olayı oldu. 29 Kasım'da KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Hicabi Cındık öldürüldü. 7 Ocak 2005'te yine KTÜ'den Prof. Dr. Sadettin Güner ve üç yaşındaki oğlu çapraz ateşle öldürüldü. 6 Nisan 2005'te TAYAD üyeleri yüzlerce kişi tarafından linç edilmek istendi. 19 Ocak 2006'da Kürt işçilerin gittiği bir kahveye molotof kokteyli ile saldırı oldu. 5 Şubat 2006'da Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Santoro 16 yaşında bir lise öğrencisi tarafından öldürüldü. Rahip Santoro, Trabzon Emniyeti'nin yasal teknik takibi altındayken öldürülmüştü.

DİNK ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANIYDI

McDonald's bombalaması eyleminin faillerinden Erhan Tuncel ise altında Akyürek'in imzasının bulunduğu bir belgeyle polis muhbirliğine alınmıştı. Dink cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Erhan Tuncel'in suçlu olduğunu Emniyet biliyordu. Tuncel'e "Sen bize muhbirlik yap, biz senin hapse girmeni engelleyelim" dediler. Tuncel kabul etti. 9 Mayıs 2006 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olarak atandı.
Hrant Dink İstanbul'da öldürüldüğünde, Ramazan Akyürek İstihbarat Dairesi Başkanı'ydı. Dink'in vurulacağı, cinayet öncesinde tam 17 defa ihbar edilmişti. İşte bu cinayetten sonra Ramazan Akyürek'İn ismi gündemden hiç düşmedi. Gazeteci Nedim Şener yazdığı kitaplarda Ramazan Akyürek ve ekibinin Hrant Dink cinayetindeki eksiklikleri ile ilgili önemli iddialara yer verdi.

MERKEZE ÇEKİLDİ

Hrant Dink cinayeti sonrası Ramazan Akyürek "dokunulmaz" konumunu sürdürdü. Bu sırada, cinayetle ilgili bilgilerin üstünün örtüldüğü, İstihbarat dairesindeki log kayıtlarının silindiği iddiaları gündemden düşmedi. Ramazan Akyürek iddiaların artması üzerine önce İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan alınarak polis baş müfettişiğine atandı. Ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandı. Ramazan Akyürek geçtiğimiz Ocak ayında bu görevinden alınmış ve merkeze çekilmişti.

GÖREVE İADE EDİLMİŞTİ

17 Aralık operasyonu sonrası görevden alınan polisler arasında yer alan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in görevine iadesine karar verilmişti. 20 Aralık 2013′te görevinden alınan Ramazan Akyürek, buna itiraz etmişti. İtiraz sonucunda Akyürek hakkında göreve iade kararı verilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Akyürek Erhan Tuncel Hrant Dink Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (25)

bilal yıldırımbilal.yildirim01@hotmail.com:

buraya yorumlarını yazan bazı arkaşlar kimin haklıkimin haksız oldugunu biliyorlarmı acaba ramazan akyürek bu ülkeye hizmet etmekten başka ne yaptı birtane pis işe bulaşmamış anlı ak gözü pek bir polis şefidir polis teşkilatı iyi bilir bugün ona bu çamuru atanlar yarın kendi çamurlarında yok olur giderler allah her zaman dogrunun yanındadır zamanla görürüz inşallah

37
35
yanıtYanıtla
serdar bilgilibilgili@hotmail.com:

dürüst polisin ne isi var teskilatta defolsun gitsin....

yanıt0
yanıt0
Taner Serdartanserdar@gmail.com:

Yeni Turkiye: hakki savun, mesleginden ol!

45
14
yanıtYanıtla
Sametsmh_srcn@hotmail.com:

Ramazan AKYÜREK' bu ülkede kesinleşmese dahi suça bulaşmış ise kesin suçludur. atılsın içeri. ama ak p.ler (herkes kimleri kastettiğimi çok iyi biliyor) pisliğin içine bile düşse o sütten çıkmış ak kaşıktır. suçsuzdur. iftiradır. montajdır.

45
8
yanıtYanıtla
GÜNDİuzun_09_yol@hotmail.com:

DAVA AÇIP GERİ GELMİŞTİ ,,,GELECEĞİ VARSA GÖRECEĞİDE VARDIR... BUNLAR AĞA BABALARINA ÇOK MU GÜVENİYORLAR NE!!! SOROSLA SİZİ KURTARMAZ ARTIK... :))

21
26
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

bakalım şimdi nasıl kurtulacaksın..

34
12
yanıtYanıtla
Tamershumi_tamer@hotmail.com:

Buradaki insanlar açığa alınan kişi suçlumu suçsuzmu diye bakmazlar akp yaomışsa bu işi bir bildiği vardır tayip baba haklıdır derler.

26
20
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

bu adamı göreve iade edenlerde işin içinde ..

32
10
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

daha polis kaldimi ulkede al al bitmedi ne zaman temizliyecek bu hashasiler guvenligi temizleselerde hirsizligi ta serbest yapsalar

24
17
yanıtYanıtla
vatandaşozgur0672@hotmail.com:

devamını bekliyoruz.........

24
15
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title