Haberler

Ramazan'a Özel Sergiler Bursa Kent Müzesi'nde

Bursa Kent Müzesi, birbirinden güzel eserlerin yer aldığı özel sergileri, on bir ayın sultanı Ramazan ayı süresince sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Bursa Kent Müzesi, birbirinden güzel eserlerin yer aldığı özel sergileri, on bir ayın sultanı Ramazan ayı süresince sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Genel Koordinatörü Ahmet Erdönmez, sanatseverlerin Ramazan ayında da en özel sergileri Bursa Kent Müzesi'nde görebileceğini söyledi.

Kerkük'te yetişen bir Türkmen olan hattat Muhammed Necib'in el emeği eserlerinin Bursa Kent Müzesi'nde sergilendiğini söyleyen Erdönmez, "Hat ve tezhip sanatının en güzel örneklerini üreten hattat Muhammed Necib'in Kur'an'dan ayetleri tezhip ve minyatürle kağıda aktardığı özel sergisi Ramazan boyunca sanatseverlerce Bursa Kent Müzesi'nde görülebilir. Bu güzel sergi, gerek boyutları gerekse görsel güzelliği bakımından dünyanın en ilginç sergileri arasında sayılabilir" dedi. Erdönmez, yaklaşık 60 eserden oluşan serginin, gelen talepler üzerine, Ramazan'dan sonra İstanbul ve Bitlis ile Balkan ülkelerinde de sergilenmesinin planlandığını belirtti.

BOYUTU KÜÇÜK DEĞERİ BÜYÜK

Ahmet Erdönmez, Bursa Kent Müzesi'nin Ramazan'da izlenime sunduğu en değerli eserlerden birinin de gümüş kaplı ve küçük boyutlu 'Kur'an-ı Kerim' olduğunu belirtti. 'Ahmet Erdönmez Koleksiyonu'nda yer alan Kuran'ın eni 2 cm, boyu ise yalnızca 2,5 cm… Osmanlı'da maneviyatı nedeniyle sancaklara asılan ve özellikle savaşa gidenlerin mutlaka ceplerinde taşıdığı manevi değeri çok yüksek olan Kur'an-ı Kerim'in 18. yüzyıla ait olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Bosna Hersek Sancak beylerinden Haydar Çengiç'e 2. Abdülhamit tarafından Hırka-i Saadet ziyareti sırasında verilen 'Destmal-i Şerif' adlı nadide eser ile Bursa'da dokunup üretilmiş ve daha sonra Mısri tekkesine verilmiş olan bir Kabe örtüsü de Ramazan ayı boyunca Bursa Kent Müzesi'nde görülebilecek değerler arasında yer alıyor.

Bursa Kent Müzesi'nde sergilenen eserleri, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da ilgiyle gezerek, Erdönmez'den nadide koleksiyonla ilgili bilgi aldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerkük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title