Haberler

Rallide Final Heyecanı

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezon, 7. ve son yarış olan 43. Hitit Rallisi ile tamamlanacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezon, 7. ve son yarış olan 43. Hitit Rallisi ile tamamlanacak. 43. Hitit Rallisi, 28- 29 Ekim tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından Çorum'da düzenlenecek.

Çorum Belediyesinin katkılarıyla ulusal şampiyona finali olarak gerçekleştirilecek organizasyonun startı, 28 Ekim Cuma günü saat 15.30'da Kültürpark'ta verilecek. Rallinin ilk gününde ekipler, Çorum Ticaret Sanayi Odası Fuar Kompleksi içerisinde oluşturulan seyirci özel etabını geçecekler. Çorum Belediyesi adıyla geçilecek olan bu etabın ardından, saat 16.50'den itibaren rallinin ilk günü tamamlanmış olacak.

Yarışlar, 2. gün saat 08.30'dan itibaren Çorum Barajı bölgesinde yer alan Ahmediye ve Gemed etaplarında devam edecek. Bu iki özel etabın Şehit Erol Olçok ve Cem Celal Işık isimleri ile üçer kez geçilmesinin ardından, saat 15.30'da Redbull.com Power Stage (avantaj etabı) etabı ile yarış sona erecek. 29 Ekim Cumartesi günü saat 14.00 ve 15.00'te Çorum Saat Kulesi önünden ücretsiz servisler ile Red Bull Power Stage etabına seyirci transferi yapılacak.

Toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etap toplamı ise 71 kilometre olan 43. Hitit Rallisi, saat 15.55'ten itibaren Çorum Belediyesi önündeki podyumunda tamamlanacak.

Sezon finali öncesinde, Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, 87 puanla lider durumda yer alırken, takımlar şampiyonasında da Castrol Ford Team Türkiye 128,4 puanla ilk sırada bulunuyor.

Kaynak: AA / Spor

29 Ekim Türkiye Çorum Spor Haberler

title