Haberler

Ralliciler Alaşehir'den Dalaman'a Uğurlandı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen etabı tamamlayan Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi, sevgi gösterileriyle Muğla’nın Dalaman ilçesine uğurlandı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen etabı tamamlayan Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi, sevgi gösterileriyle Muğla'nın Dalaman ilçesine uğurlandı.

Alaşehir Belediyesi Allgau-Orient Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi ekibini ilçede misafir etti. Alaşehir Yeşilyurt mahallesinden giriş yapan ralliciler 80 kilometrelik bir etaptan oluşan, Subaşı, Hacıaliler, Girelli, Bahadır, Çarıkbozdağ ve Devrenli mahallelerini kapsayan parkuru tamamlayarak Alaşehir'den ayrıldılar. Geceyi Alaşehir Kenan Evren Parkı'nda konaklayarak geçiren Ralliciler Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını da izlediler. Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve protokol üyeleri ralli otomobillerine hatıra imzası attı. Ralliye katılan sürücüler, 2016 yılı programı dahilinde her uğrayacakları yerin sosyal kalkınması adına katkı sağlayacaklar. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Misafirlerimizin gezi programı bitti. Gece konuğumuz oldular. Parkur boyunca Alaşehir'i tanıtıcı afiş ve levhalar yerleştirdik. Amacımız ilçemizin dünya çapında tanıtılması, sosyal kalkınmaya katkı sağlamak. İlçemizde konuk etiğimiz 21 ülkeden 113 takım, 670 katılımcı, 339 klasik otomobille bizleri onurlandırdı. Alaşehir'i dünya şehri yapacağız dedik. İşte dünya burada. 670 katılımcının Alaşehir'de bir gece konaklamasıyla esnafımıza ekonomik katkı sağlaması. Dünyaca ünlü uçsuz bucaksız Sultaniye üzüm bağlarımızın tanıtılması, bizim için en büyük onurdur. İlçemize sosyal ve kültürel anlamda katkıda bulunması halkımız için iyi bir etkinliktir" dedi.

Ralli temsilcisi Nadir Serin, Alaşehir'den ayrılırken, ilçeye yardım kampanyası kapsamında ünlü müzisyenlere ait 30 adet müzik aletini müzikseverlere hediye etti. Serin amaçlarının yarışmak olmadığını dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Almanya-Oberstaufen, Avusturya-Viyana, Slovenya-Lübyana, Hırvatistan-Zagreb, Sırbistan-Belgrad, Bulgaristan-Sofya, İstanbul, Ordu, Çorum, Ankara, Antalya, Uşak Ulubey, Manisa Alaşehir, Mersin, İsrail-Hayfa, Kudüs, Filistin-Beytüllahim, Ürdün-Amman'da tamamlanacak. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaşehir Dalaman Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title