Haberler

Rakamlarla Öcalan'ın İmralı'daki 15 Yılı

Güncelleme:

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, hapiste 15 yılını doldurdu. Öcalan'ın, bu süre içinde neler yaptığının kaydı dikkat çekici.

Kenya'da 15 Şubat 1999 günü yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, İmralı Adası'nda bulunan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde kalıyor. Abdullah Öcalan bu süre içerisinde kardeşleri Fatma Öcalan, Mehmet Öcalan, geçtiğimiz günlerde 83 yaşında ölen dayısı Süleyman Arslan ve Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan ile toplam 215 görüşme yaptı.

İlgili Haberler

ÖCALAN KAÇ DEFA NELER YAPTI?

Öcalan, 150'den fazla avukatıyla 600'den fazla görüştü. Ancak avukatlarıyla görüşmesine 2.5 yıldır izin verilmiyor. Çözüm sürecinde Öcalan'ın ziyaretçileri arasında başta MİT görevlileri olmak üzere resmi heyetler de yer aldı. Son 13 ay içerisinde 'Çözüm sürecinde' aralarında BDP, HDP milletvekillerinin bulunduğu 16 ayrı heyet ziyaret etti. Bu ziyaretlerde çekilen bazı fotoğraflar son dönemde servis edilmeye başlandı.

4 MÜDÜR DEĞİŞTİ

Abdullah Öcalan yakalanıp getirildiğinde İmralı Cezaevi Müdürü Mustafa Koçer'di. Kısa süre sonra Koçer, başka yere atanıp ardından emekli oldu. Koçer'den sonra İmralı Cezaevi'ne müdür olarak Ahmet Ercan atandı.

ÖLEN DE VAR

Yaklaşık 5 yıl görev yapan 49 yaşındaki Ahmet Ercan, 2004 yılı Ağustos ayında yıllık iznini geçirmek için gittiği Giresun'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine Amasya Cezaevi Müdürü Ünal Şaşmaz, İmralı Cezaevi Müdürü oldu. Yaklaşık 6 ay bu görevde bulunan Şaşmaz, yeniden Amasya Cezaevi'ne gönderildi.

ŞİMDİKİ MÜDÜR

İmralı Cezaevi'nde 2005 yılından bu yana Ahmet Duzman görev yapıyor.

CEZAEVİ YENİLENDİ

Yaklaşık 700 asker tarafından korunan İmralı Adası'nda bulunan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde 11 yıl boyunca tek başına kalan Abdullah Öcalan, 2009 yılında yaptırılan yeni binaya nakledildi.

ÖCALAN'IN CEZAEVİ ARKADAŞLARI

Ardından da çeşitli cezaevlerinde bulunan PKK'lı Bayram Kaymaz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Şeyhmuz Poyraz ve TİKKO'cu Hakkı Alkan bu cezaevine nakledildi. Öcalan burada 4 yıl kaldı.

YENİ CEZAEVİ

Ancak yeni bölümdeki koğuşunun küçük ve havasız olmasından şikayet eden Öcalan, 'Çözüm sürecinin' de başlaması ardından, yenilenip buraya koridorla bağlayan eski binaya nakledildi. Öcalan avlusu daha geniş olan bu koğuşta kalıyor. Üç bölümden oluşan koğuşta yatak odası, oturma odası ve kitaplık ile banyo ve tuvalet bulunuyor.

AYNI YEMEK YENİYOR

Adalet Bakanlığı personeli ve askerler için hazırlanan yemekten yiyen Öcalan, havalandırma saatlerinde diğer koğuşlardan gelenlerle sohbet edip zaman zaman voleybol oynuyor.

ÖCALAN'IN BİR GÜNÜ

Haftanın belli günlerinde diğer mahkumlarla hobi odasında bir araya geliyor, zaman zaman da masa tenisi oynuyor.

CEZAEVİ İMKANLARI

Cezaevinde 24 saat doktor bulunuyor. Astım ve prostat rahatsızlığı bulunduğu belirtilen Abdullah Öcalan 15 günde bir dahiliye mütehassısı, kardiyolog ve psikologlar tarafından muayene ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Dilek Öcalan İmralı Adası Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (212)

Tekin yardimmobilWeb@haberler.com:

Vayyy beee bazıları önder diyor unuttularmi yakalandığı zaman mahkemede türkiyeden ve yaptıklarımdan dolayı pişmanım özür dilerim diyen bir adam sadece Size gülüyorum çok komiksiniz kivirmayin Saddam bile bundan iyi aslan gibi idama gitti yalvarmadı öcalan gibi pişmanım diye

51
38
yanıtYanıtla
zeyno41:

aynen :)bu itler mahkeme tutanaklarını bi okusa, ulan biz bunamı inandık derler :)

yanıt33
yanıt24
sanmıyorumm@m.m:

Bi kere sesli bir kayit yok internette koltukta oturmus konsyor ama sws yok altyazi var kendin yazip kendin okuyosun

yanıt1
yanıt0
kurt:

haklisiniz ama obir turk

yanıt0
yanıt0
ayla akıncı:

cübbeli ahmet fetfa verdi. asılması caizdir. hatta farzdır :)

47
42
yanıtYanıtla
dokuz isik:

maymun suratli

47
41
yanıtYanıtla
@Batmanlı@mobilWeb@haberler.com:

Sayın abdullah ÖCALAN gercekten bilgili ve acın kayıtları ne zaman bölünmek ile ilgili yada türkiyeden toprak alacagını soylemiş o sadece özgürlük icin kadın hakları icin ezilmeye karsı durdugu icin baş kaldırmış tabi sonuc anaların ağlaması ise buna sebeb olanların allah belasını versin yeter nedir bu kavga her insan bir ve eşittir insallaha TÜRKİYEYE BERABER VE GÜZEL GÜNLER GELMESİ DİLEĞİYLE ...

40
41
yanıtYanıtla
süreyya:

batmanlı sen apoyu takip etmemişsin. youtube den apdullah öcalanın yunanistan televizyonuna , kardak krizi ile ilgili verdiği reportajı seyret. ne masal anlatıyorsun sen. ya algı operasyonu yapıyorsun, yada cahilsin

yanıt21
yanıt18
kurt:

senden utaaniyorum yacahilsin yada tahmin et.

yanıt0
yanıt0
AdanalıMobil-IOS:

Yakında dışarda

55
17
yanıtYanıtla
Tüm 212 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title