Haberler

Rahvan Atları Ruam Hastalığı Yönünden Kontrol Edildi

Fatsa'da 26 Rahvan atının, ruam hastalığı yönünden kontrolden geçirildiği ve diğer hastalıklara karşı aşılandığı bildirildi.

Fatsa'da 26 Rahvan atının, ruam hastalığı yönünden kontrolden geçirildiği ve diğer hastalıklara karşı aşılandığı bildirildi.

Fatsa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bulunan Rahvan atlarının yarışmalara sorunsuz katılabilmesi için sağlık yönünden kontrolden geçirildiğini söyledi.

Ruam hastalığının ölümcül olduğunu ve insanlara da bulaşabildiğini belirten Ayaz, şunları kaydetti:

"Ruam hastalığına halk arasında mankafa da denir. Genellikle tek tırnaklı hayvanlarda görülen bulaşıcı, ölümcül bir hastalıktır. En çok atlarda görülse de eşek ve katırlar da bu hastalığa yakalanır. Hastalıklı hayvanlarla temasta bulunan insanlara da geçebilir. Ruam hastalığına karşı henüz koruyucu bir aşı ya da serum geliştirilememiştir. O yüzden ilçe müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim Cengiz Yıldırım tarafından yapılan mallein testi sayesinde ruam hastalığı yönünden temiz çıkan atlara karneleri düzenlenip at sahiplerine verildi."

Kaynak: AA / Yerel

Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title