Haberler

Rahvan Atları ile Bin Yıllık Gelenek Yaşatıldı

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Rahvan Atları Yarışları', bin yıllık geleneği bugünde yaşattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Geleneksel Rahvan Atları Yarışları'nda dereceye giren atların sahiplerine ödüllerini verdi.

Başkan Altepe, "Bursa'da bize özel bir kültürü yaşatıyoruz. Rahvan atları yarışları yok olmak üzereyken yeniden canlandı" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Rahvan Atları Yarışları', ecdat yadigarı bin yıllık geleneği bugüne taşıdı. Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine ödülleri törenle verildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen 'Geleneksel Rahvan Atları Yarışları', Yunuseli Hava Ulaştırma arkasındaki alanda yapıldı. Bursa'nın yanı sıra Kütahya, Erzurum, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Samsun, İzmit ve Aydın gibi pek çok ilden rahvan atı sahiplerinin atlarıyla katıldığı yarışlarda; 'Baş', 'Başaltı', 'Büyük Orta', 'Küçük Orta', 'Deste', 'Üçlü, İkili ve Dörtlü Taylar', 'Arap Doludizgin', 'Yerli Doludizgin' ve 'İthal Rahvan' branşlarında yapılan yarışlar renkli görüntülere sahne oldu. Tüm gün süren yarışlar, şeref koşusu ile sona erdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilgiyle izlediği yarışlarda dereceye giren rahvan atlarının sahiplerine ödüllerini verdi. Vatandaşlar da yarışlara yoğun ilgi gösterdi.

"Ecdat yadigarı bugünde yaşıyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, rahvan atı yarışları ile bin yıla ulaşan geleneklerden birinin daha yaşatıldığını söyleyerek, "Ecdat yadigarı rahvan atları yarışları, Bursa'da 10 yıldır düzenleniyor, 5 yıldır da Büyükşehir Belediyesi himayesinde gerçekleştiriliyor. Bizler Bursa'lıyız. Bursa ecdadın başkentidir. Tarihi yazan ecdadımız, o tarihi bu atlarla yazdılar. Türkiye'de bu ata sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için gerekeni yapıyoruz. Bu spor yok olmak üzereyken yeniden yaşatılmaya başlandı. Bursa'da bize özel bir kültürü yaşatıyoruz" diye konuştu.

Bursalıların rahvan atları yarışlarına büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Altepe, yarışlara Bursa'da yaşayan Rahvan atı yetiştiricilerinin yanı sıra farklı illerden katılımın da sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katkıları sayesinde bu geleneğin ecdada yakışır bir şekilde hayata geçirilerek, devam ettirildiğini belirtti. Başkan Altepe'ye yarışlara desteklerinden dolayı teşekkür eden Gür, Altepe'nin başkanlığı süresince Bursa'nın ciddi anlamda değişim yaşadığını ifade ederek, Bursa'ya hizmetin devamını diledi. Yarışların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde birincilere kupalarını ve dereceye girenlere de para ödüllerini veren Başkan Altepe'ye, İhsan Gür de bir teşekkür plaketi takdim etti.

Rahvan Atı Yarışları Sonuçları ise aşağıdaki gibidir:

Baş kategorisi
1.Mehmet Üstündağ
2.Resul Demir
3.Cengiz Cenk

Başaltı
1.Mert Şerbetçi
2.Ahmet Gökçe
3.Tecelli Ersoy

Büyük Orta
1.Mustafa Küçükmeral
2.Ali Dedeoğlu
3.Ahmet Akıncı

Küçük Orta
1.Derya Dağcan
2.Turgay Tarcan
3.Musa Dayı

Deste
1.Atilla Özgen
2.Mehdi Güzel
3.Cengiz Genç

Dörtlü Taylar
1.Cengiz Genç
2.Ahmet Ulukan
3.Mustafa Çetin

Üçlü Taylar
1.Mehmet Emin Açıkgöz
2.Mustafa Çetin
3.Hüseyin Kabadayı

İkili Taylar
1.Hasip Turan
2.Atilla Ergin
3.Enver Aga

Yerli Doludizgin
1.Hasan Öztürk – Nalban Enver
2.Engin Kesdoğan
3.Hasan Öztürk

Arap Doludizgin
1.Haşim Yıldız
2.ve 3. Tarık Dikencik

İthal Rahvan
1.Marmara Hasan
2.Ahmet Gökçe
3.Mehmet Berat

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title