Haberler

Rahvan Atlar Fetih Coşkusunda Şahlandı

Güncelleme:

Bursa'da Fetih Coşkusu Rahvan atlarla şenlendi.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 9. düzenlenen " Osman Gazi'yi anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında, Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleştirilen geleneksel Rahvan Atları yarışları, büyük bir heyecana sahne oldu.

Osmangazi belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları, Yunuseli Mahallesi'ndeki kurban pazarında gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 atın yarıştığı ve 10 kategoride gerçekleştirilen yarışlar kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken, alanı dolduran vatandaşlar gün boyu büyük heyecan yaşadı.

Yarışların yapılacağı alana sabahın erken saatlerinde gelen atlar, yarış öncesi at sahipleri ve jokeyler tarafından alanda ısınma koşuları yaparken, yarışları izlemeye gelen vatandaşlarda zaman zaman atlara binme fırsatı buldu. Atların, koşarken bir yandaki iki bacağını aynı anda atarak, biniciyi sarsmayan koşma biçimi olarak bilinen ve geleneksel Türk At biniciliğinde özel bir yer teşkil eden Rahvan At Yarışları, şeref koşusu ile start aldı. Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar yaşatılan koşu geleneğinin sürdürüldüğü program, rahvan atlarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Yunuseli Kurban pazarındaki alanda düzenlenen yarışların başlamasından önce bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Nisan ayının ilk haftası başlayan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin son ayağı olan Rahvan At Yarışları'na olan ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Osmangazi Belediyesi olarak, toplumun tüm değerlerine sahip çıktıklarını, Fetih Şenlikleri'nin son ayağı olan Rahvan At Yarışları'nın da şenliğin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu ifade etti.

Osmangazi Belediyesi olarak fetih şenlikleri kapsamında düzenlenen Rahvan At yarışlarının bu yıl büyük bir coşku ile gerçekleştirildiğini belirten Başkan Vekili İsmail Kuş, "Bir atasözü vardır. Geçmişini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur diye. Biz de, şan ve şerefle dolu geçmişimizi bir nebze olsun hatırlatmak, geleneklerimizi yaşatmak için, Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi şenlikleri kapsamında, unutulmaya yüz tutan köy düğünleri, Rahvan at Yarışları gibi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu yarışların düzenlemesinde emeği geçen, başta İhsan Gür ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl 9'uncu gerçekleştirilen Osmangazi'yi anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Rahvan At Yarışlarına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Başkan Yardımcıları Halil Döner, İsmail Selimoğlu, Kenan Akan ile belediye bürokratları ve binlerce vatandaş katıldı. Yarışları izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, "Ecdada sahip çıkmak, ecdadın yolundan gitmek bu. Bunu en güzel şekilde gerçekleştirenleri yürekten kutluyorum. Osmangazi belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve Rahvan At Yetiştiricileri Derneği Başkanı İhsan Gür olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Bursa olamak üzere, ecdadımızın bize bıraktığı mirasımıza sahip çıkıp, yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" dedi

Bu yılki geleneksel Rahvan At Yarışları Baş, Baş altı, Tozkoparan, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, 3'lü Taylar, 4'lü Taylar, Yerli Doludizgin ve Arap Dolu Dizgin olmak üzere 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Yoğun katılım nedeniyle 5'erli gruplar halinde yapılan elemeler sonunda ilk ikiye giren atlar, daha sonra birincilik için piste çıktı. Büyük bir heyecana sahne olan yarışlarda dereceye giren isimler şöyle;

BAŞ: Ayhan Karakuş, BAŞALTI: Nurettin yüce, BÜYÜKORTA: Rıdvan Zambak, KÜÇÜKORTA: Ayhan karakuş, DESTE: Mustafa Sertkaya, 4'LÜ TAYLAR: Orhan Uslu, 3'LÜ TAYLAR: Mustafa Çetin, TOZKOPARAN: Eşref Yavuz, YERLİ DOLUDİZGİN: Nalbant Enver Öztürk, ARAP DOLUDİZGİN: Tarık Dikencik.

Yarışmada birinci olan baş ata 5 bin TL, başaltı ata 4 bin TL, büyük orta ata 3 bin 400 TL, küçük orta ata 3 bin TL, deste ata 2 bin 500 TL, 4'lü taylar 2 bin TL, 3'lü taylar bin 200 TL, tozkoparan bin 600 TL, Arap Doludizgin bin 200 TL, Yerli Doludizgin bin TL ödül verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi İsmail Kuş Osman Gazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title