Haberler

Rahvan At Yarışçılarına Kültürel Teşekkür

Güncelleme:

Başkan Altepe, "Rahvan atları, yürüyüşü ve asilliği ile asırlardır atlı süvarilerin ve at binicilerinin gözdesi oldu. Bizler de bu kültürü şehirde yaşatıyoruz" dedi.

Bursa'da geleceğe taşınan bin yıllık gelenek ödülle taçlandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da geleneği geleceğe taşıyan Rahvan At yarışçılarına teşekkür belgelerini verdi.

Bursa'ya hizmetleriyle değer katan Büyükşehir Belediyesi, ecdat emaneti kültürel değerlere de sahip çıkıyor. Bursa'da bin yıllık geleneği bugünde yaşatarak rahvan at yarışçılığı kültürüne emek veren rahvan atı yetiştiricileri, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Rahvan At Yarışçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen törenle sertifika aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gölpark'ta düzenlenen törende, 172 rahvan atı yetiştiricisine belgesini vererek, geleneksel kültüre sağladıkları değerden ötürü rahvan sevdalılarını tebrik etti.

Bin yıllık gelenek

Osmanlı'nın başkenti, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne giren Bursa'nın tarihi ve kültürel birikimiyle kalkınmasını istediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdat yadigarı bin yıllık geleneğin geleneksel olarak düzenlenen yarışlarla Bursa'da yeniden yaşatıldığını belirtti.

Başkan Altepe, Bursa'nın kurtuluşu törenlerinde de vatandaşların beğenisine sunulan rahvan atlarının, Bursalılara tarihi kahramanlıkları hatırlattığını anlatarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın kültürel miras çalışmalarını geleceğe taşımaya yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Ecdadın emaneti tüm değerlerimize, tarihi eserlerin yanında soyut mirasımıza da sahip çıkıyoruz. İhsan Gür ve ekibi, Bursa'da rahvan atı kültürüne yoğun emek vererek bu sporu tekrar canlandırdı. Bizler de en güzel tesisleri yapacağız" diye konuştu.

172 rahvan yetiştiricisine belge verildi

Başkan Altepe, rahvan kültürünü anlattığı konuşmasında, "Rahvan atları, yürüyüşü ve asilliği ile asırlardır atlı süvarilerin ve at binicilerinin gözdesi oldu. Bu atlar, şeceresi bilinen, rahvan özelliği olan, geçmişiyle bir sıfatı olup künyesi bulunan, özenle yetiştirilen Türk atlarıdır. Rahvan yarışları bugün bütün Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Rahvan atları ile ilgili organizasyonlar önceleri köylerde yapılırdı. Osmangazi Belediye Başkanlığımız döneminde başlattığımız uygulama ile bu kültürün şehir içinde de yaşatılabileceğini gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bursa'nın tarihi bir geleneğe de ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Altepe, "Bu kültürel mirasımızın geleceğe taşınmasında önemli rol üstlenen rahvan atçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün bu kültürümüzün gönüllü elçisi olan 172 rahvan atçısına teşekkür belgelerini vermenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Altepe'ye destek teşekkürü
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar de Bursa'da geleneksel kültürün bugünde yaşatılması ve geleceğe taşınmasında yoğun çaba harcayan Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise Başkan Altepe'ye kendilerine ve rahvan at yetiştiriciliği kültürüne destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, geleneksel mirasın önemine dikkati çekti. Gür, rahvan atı sporunun tarihini anlatarak, "Oğuzlardan bugüne gelen at sporudur, rahvan. Bu rahvan atlarıyla Türkler, dünyada 3 nesile sahip olmuş. Oğuzlardan Osmanlı'ya dek bu atlarla çok büyük başarılar elde edilmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da bu geleneğe sahip çıktı. Başkan Altepe'nin katkıları sayesinde bu geleneği yaşatıyoruz, kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bursa'da tarihinden sporuna kadar her alanda önemli işlere imza atan Başkan Altepe, Bursa için bir şanstır" şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Dündar ve Gür, konuşmaların ardından rahvan at yetiştiricilerine teşekkür belgelerini verdi. Başkan Altepe, Gür'e de Bursa'da önemli bir kültürel geleneğin öne çıkarılmasına öncülük ettiğinden dolayı teşekkür belgesini verdi. Rahvan at yetiştiricileri de Başkan Altepe'den teşekkür belgesi almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Tören, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Osmangazi Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title