Haberler

Rahleli Dijital Kur'an-ı Kerim'e Yoğun İlgi

Dünyada ilk olduğu belirtilen rahleli dijital Kur'an-ı Kerim, 1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda görücüye çıktı.

Dünyada ilk olduğu belirtilen rahleli dijital Kur'an-ı Kerim, 1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda görücüye çıktı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda bulunan Dar Al Ma'rıfa Yayınları standında sergilenen rahleli dijital Kur'an-ı Kerim, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Rahleli dijital Kur'an-ı Kerim ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Dar Al Ma'rıfa Yayınları Genel Müdürü İman Taha, yayınevinin merkezinin Suriye'de olduğunu, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak çalışmalarını İstanbul'da sürdürdüklerini anlattı.

Taha, yayınevi olarak daha önce Kur'an-ı Kerim okuma kalemi ürettiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Babam Suphi Taha, hareke yerine üç renkli tecvitli Kur'an-ı Kerim okumayı bulduktan sonra yayınevi olarak tecvitli Kur'an-ı Kerim üretmeye başladık. 26 yıldır da bu işi yapıyoruz. Yayımlarımızı birçok dile çevirdik ve 90 çeşit ürünümüz var. En çok ilgi gören ürünlerimizden biri de Kur'an-ı Kerim'i tecvitli şekilde kelime kelime okuyan elektronik kalemimiz oldu. Kalem, Kur'an-ı Kerim'in kıraatlerini, çevirilerini ve tefsirini de dinlemenizi sağlıyor. Bu ürünümüz aynı zamanda Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan onaylı bir ürün."

Kur'an-ı Kerim'i öğretmek için birçok teknoloji kullanıldığına dikkati çeken Taha, buna, televizyon kanallarında yayımlanan programları ve mobil telefonlarda kullanılan uygulamaları örnek verdi.

"Cihazın uzaktan kumandası da var"

Taha, yayınevi olarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğreten çeşitli çalışmalar yaptıkları dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yayınevi olarak hazırlattığımız 'Elmunir Dijital 2' Kur'an-ı Kerim' ayaklı, yani rahleli bir bilgisayar şeklinde. İçinde Kur'an-ı Kerim meali bulunuyor. Aynı zamanda kelimelerin birçok dilde de kelime manasını açıklıyor. İçinde yer alan Kur'an metnini, üç kat büyütme ile kelime, ayet ve sure arama özelliğine sahip. Mukabelelerde de Kur'an-ı Kerim'i takip edebilmek için uzaktan kumandası bulunuyor. Ayrıca kol saati şeklinde bir kumandası bulunuyor. Bu kumandayla ekrandaki metni oturduğunuz yerden takip etmek mümkün."

Cihazda, çeşitli Kur'an-ı Kerim tefsirlerinin yer aldığını aktaran Taha, bunun, özellikle namaz sonrası Kur'an-ı Kerim okumak isteyenler için kolaylık olduğunu söyledi.

Taha, Türkler için özel bir çalışma hazırladıklarını da dile getirerek, "Osmanlı ya da Arap hattı yerine, Türklerin okumayı daha kolay bulduğu bilgisayar hattı ile Kur'an-ı Kerim'i kelime kelime okuyabilecek bir kalem hazırlıyoruz. Kalemi tuttuklarında sadece ayeti okumayacak, kelimeyi de okuyabilecekler." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hafta Sonu Kafeler Boykot Ediliyor: Sosyal Medyada Başlatılan Boykotun Sebepleri Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title