Haberler

Rahimdeki 7 Santimlik Miyom, Yarım Santimlik Delikten Alındı

Antalya'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede rahminde 7, 4 ve 3 santimlik miyomlar olduğu belirlenen kadın, kapalı yöntem ile ameliyat edildi ve miyomlar yarım santimlik delikten alındı...

HATİCE ÖZDEMİR - Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede rahminde 7, 4 ve 3 santimlik miyomlar olduğunu anlaşılan kadın, kapalı yöntem ile ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Antalya'da hemşire olarak görev yapan 30 yaşındaki Fatma Kabak, karın ağrısı ve karnındaki şişkinlik şikayetiyle gittiği hastanede, rahminde 7, 4 ve 3 santimlerinde iyi huylu miyom denilen tümörler olduğunu öğrendi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Kabak'ın rahmindeki miyomlar, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Karaca tarafından yapılan ameliyatla karnından yarım santimlik 3 delik açılarak alındı.

Kabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyatın kapalı yöntemle yapılması sayesinde 2 günde kendisini toparladığını söyledi. Karnında sürekli ağrı ve şişkinlik olduğunu, idrar kesesinde de baskı hissettiğini anlatan Kabak, sık sık idrara gittiğini kaydetti. "Hemen hemen hiç ağrı çekmeden ameliyat oldum diyebilirim" diyen Kabak, kendimi çok iyi hissettiğini dile getirdi.

Yaşadığı şikayetlerin benzerlerini yaşayanların doktora başvurmalarını öneren Kabak, basit bir operasyonla sorun yaratan miyomlardan kurtulduğunu vurguladı.

- Karın ağrısı şikayetine dikkat

Doç. Dr. Karaca da hastaya rahminden çekilen ultrasonda iyi huylu miyom denilen tümörler tespit ettiklerini söyledi. Tümörlerin büyük ve birden fazla olması üzerine alınması gerektiğini hastaya anlattıklarını belirten Karaca, hastanın karnından yarım santimlik 3 delik açılarak 7, 4 ve 3 santim boylarındaki miyomları aldıklarını anlattı.

Ameliyatın kapalı yöntemle gerçekleştirilmesinin hastaya önemli avantajlar sağladığını ifade eden Karaca, açık ameliyatlarda hastanın bir ayda normal hayatına dönebildiğini, kapalı yöntem ile hastanın 2 günde taburcu olabildiğine dikkati çekti. Karaca, hastanın karnında ameliyata bağlı ciddi izler oluşmadığını, sadece 3 yarım santimlik delik bulunduğuna işaret etti.

Ameliyat yapılmadığı takdirde miyomların büyümesinin süreceğini ve hastayı rahatsız edeceğini vurgulayan Karaca, "Bunlar hamilelik için risk oluşturur. Kadınların yüzde 30-40'ında bu hastalık görülebilir. Karın ağrısı, şişkinlik, kanama, idrar kesesinde, bağırsaklarda baskı gibi şikayetleri bulunan kişiler, vakit kaybetmeden doktora başvurmalı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Karaca Antalya Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title