Haberler

Rafting "Özerkliğe" Hazır

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı olan raftingin özerk yapıya kavuşabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Doğan: "Raftingte kulüpleşme, lisanslı sporcu sayısını artırma ve mevzuatlarla ilgili çalışmaları tamamladık. Özerklik için hazır olduğunu düşündüğümüz bu branşta takdir artık Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünündür"

HAYDAR TOPRAKÇI - Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, federasyonlarına bağlı olan rafting branşının özerk bir yapıya kavuşabilmesi için gerekli çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, raftingte kulüpleşme, lisanslı sporcu sayısını artırma ve mevzuatlarla ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Özerklik için hazır olduğunu düşündüğümüz bu branşta takdir artık Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünündür" dedi.

Raftingin görsel olarak zevk veren, adrenalin ve heyecan dolu bir spor olduğunu hatırlatan Doğan, "Aynı zamanda hayati risk de taşıyor. Antrenman ve müsabaka sırasında belirli önlemler alınmalı. Rafting müsabakası düzenleyen yerlerin, önce mutlaka izin belgesi alması gerekiyor" diye konuştu.

Raftingte sportif amaçlı müsabakaların federasyona, turistik amaçlı yapılan etkinliklerin ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olduğunu kaydeden Doğan, şöyle devam etti:

"Aslında doğru olan, her ikisinin de bize bağlı olmasıdır. Tüm rafting etkinliklerinin denetimini federasyon olarak biz yapmalıyız çünkü burada ciddi bir gözetim şart. Bu branşın bir elden yönetilmesi ve takip edilmesi daha güvenli olacaktır. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında bir protokol yapılabilir. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Protokolün gelecek yıl uygulamaya geçmesini bekliyoruz."

Federasyonların temel amacının, bünyesindeki spor branşlarının yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Doğan, raftingin gelişim sürecini tamamlayarak özerk federasyon olma aşamasına geldiğini söyledi. Doğar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bünyemizde bulunan rafting branşında kulüpleşme, lisanslı sporcu sayısını artırma ve mevzuatlarla ilgili çalışmaları tamamladık.  Özerklik için hazır olduğunu düşündüğümüz bu branşta takdir artık Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünündür. Uygun görülmesi halinde rafting, artık bizden ayrılarak özerk bir federasyon olabilir." - Tunceli

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title