Haberler

Rafting İşletmecilerinin Yeni Gözdesi "Melen Çayı"

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Antalya'daki rafting işletmecileri, Düzce'deki Melen Çayı'nda tesis açmak için başvuru yaptı.

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Antalya'daki rafting işletmecileri, Düzce'deki Melen Çayı'nda tesis açmak için başvuru yaptı.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumayeri Dokuzdeğirmen parkurunun Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu ve markalaştığını söyledi.

Melen Çayı'nın Antalya'daki rafting işletmecilerinin ilgisini çektiğini aktaran karanfil, "Burası artık marka oldu, iki metropolün arasında. Her gün gittikçe artan bir ilgiye sahip olan bir parkur. İşletmeciler burada rafting tesisi açmak için müracaat etmek istediklerini bize ilettiler. Çalışanları da buraya gelerek çalışmak istiyor" dedi.

Antalya bölgesinden gelen bir işletmenin nehirde bu yaz faaliyete başladığını söyleyen Karanfil, Düzce Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile görüşen diğer firmaların işletme izinlerinin bu ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Düzce'de turizm kalitesini her geçen gün artırdıklarını söyleyen Karanfil, Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağına inandıklarını vurguladı.

"Bu yıl 50 bin kişinin rafting yapmasını hedefliyoruz"

Kentte bir süredir etkili kar yağışı ile Melen Çayı'nın debisinin istedikleri seviyeye yükseldiğini vurgulayan Karanfil, "Hem toprak suya doydu, yükseklerde karlar var. Nehirdeki su seviyesi istediğimiz şekilde gidiyor. Aynı zamanda sezonunda uzun ve heyecanlı olabileceğinin işaretlerini bize gösteriyor. Bu da haliyle bizim yüzümüzü güldürüyor" diye konuştu.

Karanfil, geçen yıl nehirde 39 bin 500 kişinin rafting yaptığını aktararak, şöyle dedi:

"Bu yıl için hedefimizi 50 bin olarak belirledik. Mevsim şartları hedefimizi rahat yakalayabileceğimizi bize gösterdi. Her zaman söylüyoruz, parkurumuz Türkiye'nin en iyi parkuru. Heyecanı olan riski olmayan bir parkur. Şu anki seviyesi itibarıyla 5+ zorluk derecesine varan, yıllık ortalaması 3+ zorluk derecesini bulan, rafting yapanların oldukça zevk aldığı bir parkurumuz var. Herkesi rafting yapmaya davet ediyoruz. Bu su kaçırılmayacak bir su. Bu sene kaçırılmayacak bir rafting senesi olacak."

Karanfil, Düzce'ye gelen misafirlere raftingin yanında ATV ve zipline gibi alternatif doğa sporları seçeneklerinin de sunulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Şerif Ali Cumayeri Türkiye Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title