Haberler

Raffles İstanbul'da, Çay Tadımında Buluştular…

Güncelleme:

Raffles İstanbul Zorlu Center, birinci yılına özel etkinlikler kapsamında, dünyadaki çay trendlerini çatısı altına taşıdı.

Otelin Lavinia Lounge'unda süren akşamüstü çayları, bu kez ünlü çay markası Palais des Thés'nin sahibi, 'tea master' François-Xavier Delmas'ın öncülüğündeki tadımla gündeme geldi.

Birinci yıldönümünü kutlayan Raffles İstanbul, etkinlikler kapsamında Türk mutfak ve halk kültüründe de büyük bir yeri olan çayın, çok daha eskilere uzanan sınır ötesi yolculuğuna uzanmak üzere özel bir çay tadımı gerçekleştirdi.

Otelin Lavinia Lounge'unda da sunulan dünyaca ünlü çay markası Palais des Thés'nin sahibi, 'tea master' François-Xavier Delmas, Raffles İstanbul'un birinci yıldönümüne özel olarak hazırladığı "Çayda Yeni Trendler ve Lezzet Eşleşmesi" konulu tadımında davetlilerle bir araya geldi. Davetliler birbirinden lezzetli çayları ve onlarla eşleşen lezzetleri tadarken, Delmas'ın çay keşifleriyle ilgili sohbetine de ortak oldu. Çay tadımına katılan isimler arasında, cemiyet ve iş hayatının tanınan isimlerinden Ayşegül Dinçkök, Monik İpekel, Sedef İybar, Burcu Karabacak, Özlem Cankurtaran, Sıla Öztürk, Zeynep Selgur, Vesile Sönmezler, Gülden Büyükucak ve Ayten Danışman gibi isimler de vardı.

Çay tadımında davetlilere; tümü Lavinia Lounge'da tadılabilen çaylar olan; aromalı yeşil çay çeşitleri 'Thé du Hammam', 'Long Jing' ile siyah çaylar 'Thé des Lords' ve 'Big Ben' ile yaseminli çay Jasmin Chun Feng, uygun lezzetlerle eşleştirilerek sunuldu.

Tadılan tüm çayların koku, renk ve tat analizlerinin yapıldığı ve lezzet özelliklerinin belirtildiği çay tadımında, ayrıca çay-yiyecek eşleşmesi de yapıldı. Delmas, zarif yeşil çaylarla meyvemsi, daha güçlü siyah çaylarla ise asidite ve aromasına uygun yiyeceklerin eşleştirilmesini tavsiye etti. Tadımda sunulan ve beğeni toplayan çay çeşitleri, Raffles İstanbul Zorlu Center'ın Lavinia Lounge'unda, otelin çay uzmanlarının sunduğu akşamüstü çay saatinde ve gün boyu, misafirlere servis ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zorlu Center İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title