Haberler

Radyasyonla Çalışanların "Kanser Riski" Ele Alındı

Radyasyondan Korunma Uzmanları Derneği (RADKOR) ile Türk Radyoloji Derneği tarafından, "Radyasyonla Çalışanların Kanser Riskinin Değerlendirilmesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Radyasyondan Korunma Uzmanları Derneği (RADKOR) ile Türk Radyoloji Derneği tarafından, "Radyasyonla Çalışanların Kanser Riskinin Değerlendirilmesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ankara Sanayi Odasında (ASO) düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Türkiye genelinde radyasyonla çalışan kişilerin kanser olma riskine yönelik çalışmalar ele alındı.

RADKOR Başkanı Gönül Buyan, Türk Radyoloji Derneği Başkanı Tamer Kaya ile üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı toplantıda düzenlenen panelin moderatörlüğünü, Anadolu Ajansı (AA) Ekonomi-Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel yaptı.

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Kaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, radyasyonla çalışanlar hakkında görülmeyeni görülebilir hale getirmek için yıllarca çalıştıklarını belirterek, bunun sağlanması için çok daha fazla toplantı ve bilgilendirmenin yapılmasının gerektiğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Nükleer Fizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Bor ise "Radyasyon Uygulamaları Nedeniyle Alınan Dozlar ve Risk Değerlendirmeleri" konulu bir sunum yaptı.

Sunumunda radyasyonun ne olduğu, radyasyondan korunma, çocuklarda, gençlerde ve radyasyonla çalışan kişilerde ne gibi etkilerinin oluşabileceğine yönelik bilgileri aktaran Bor, Hiroşima'ya atılan atom bombasının etkilerinin 60 yıldan beri devam ettiğine ve 3 nesli kapsadığına dikkati çekti.

Toplantıda RADKOR Derneği Başkanı Buyan da radyasyonla çalışanların yaşadıkları risklere yönelik bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı, düzenlenen panelle devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Radyoloji Derneği Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title