Haberler

Rabia Platformundan 11 Eylül'ün yıl dönümünde "İslamofobi" uyarısı -

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, terör örgütü El Kaide tarafından 11 Eylül 2001'de ABD'deki Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen "İslamofobi"nin artarak sürdüğünü söyledi.

VEDAT YÜCEBAŞ - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, terör örgütü El Kaide tarafından 11 Eylül 2001'de ABD'deki Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen "İslamofobi"nin artarak sürdüğünü söyledi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İkiz Kuleler"in yıkılmasına yol açan saldırıların ardından "İslam karşıtı" kampanya başlatıldığını ve ABD'nin, Afganistan ve Irak'ı işgal ettiğini hatırlattı.

Bu süreçte hem Afganistan hem de Irak'ta istikrar sağlanamadığını, işgallere bahane edilen terör tehdidinin de ortadan kalkmadığını vurgulayan İşbilir, şöyle devam etti:

"Bugün yeni bazı aktörlerle aynı konuyu besleyen bir ortam olduğunu görmekteyiz. Batıda İslam düşmanlığı körüklenirken İslam dünyası maalesef 'İslamofobi' ile mücadele anlamında çok etkili önlemleri henüz alamadı. Batıda Müslümanlar, ayrımcılığa maruz kalıyor. İslam karşıtlığı ve bunun doğurduğu 'İslamofobi' tüm şiddetiyle devam ediyor. Özellikle Avrupa'da Müslümanların ibadet mahallerine, camilere, mescitlere saldırılar oluyor. 11 Eylül'ün üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hala büyük oranla aynı yerdeyiz. Hatta 'İslamofobi'yi körükleyen yeni bazı enstrümanların da ortaya çıkarıldığına şahit olmaktayız."

- "İslamofobi, insanlığa karşı bir suçtur"

Cihangir İşbilir, İslam düşmanlığının, ters etki yaparak İslam dünyasındaki bazı unsurları da ABD ve benzeri ülkelere, müttefiklerine yönelik nefrete, düşmanlığa yönelttiğini anlattı.

Özellikle Avrupa'da, sadece Müslüman olduğu için bazı insanların dışlandığına dikkati çeken İşbilir, kimi hükümetlerin yasaklamalara başvurduğunu ve İslam karşıtı yayınlar yapıldığını dile getirdi.

Söz konusu ülkelerde "İslamofobik" söz ve eylemlerin cezasız kaldığını bildiren İşbilir, şunları kaydetti:

"Yahudilere karşı ufacık bir tepki bile 'antisemitizm' duvarına çarpıp suç sayıldığı dünyada, İslam karşıtlığının da 'İslamofobi'nin de aynı derecede suç sayılması gerekiyor. Çünkü bugün en çok bu tür ayrımcılıklara maruz kalanların, Müslümanlar olduğunu görüyoruz. 'İslamofobi', tüm Batı ülkelerinde, tüm dünyada aynen antisemitizm gibi suç sayılmalıdır. 'İslamofobi', insanlığa karşı bir suçtur.

Bir Hristiyan veya bir Yahudi'nin yaptığı saldırı ve eylem, 'Hristiyan terörü', 'Yahudi terörü' olarak yansıtılmıyor ancak bir Müslümanın gerçekleştirdiği eyleme düşünülmeden 'Müslüman terörü' yakıştırmasının yapılıyor. İslam dünyası, İslam medeniyetini ve mesajını doğru tanıtan etkili tebliğ ve medya çalışmaları yapmadığı, bu mekanizmaları kurmadığı müddetçe bu manipülasyonların mahkumu olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Rabia Platformu Cihangir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title