Haberler

R6 Rafting Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Fırtına Vadisi'nde gerçekleştirilen şampiyonanın ardından Arap turistler rafting heyecanı yaşadı

Rize'de gerçekleştirilen, U-23 Erkek Kulüpler R6 Rafting Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Ardeşen ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde sabah saatlerinde başlayan yarışlara 10 takım katıldı. Nehir inişleri yapılan yarışmada takımlar 3 kilometrelik parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yarışlar sonunda kulüpler dalında Extrem Türk Kulübü birinci, ÇAYKUR Kulübü ikinci, Rize Belediyesi Kulübü ise üçüncü oldu.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, şampiyonanın ardından sporculara kupalarını verdi.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, Rize'nin rafting sporunda önemli yere sahip olduğunu belirterek, Fırtına Vadisi'nin Avrupa ve dünya şampiyonası yapılabilecek kalitede olduğunu söyledi.

Ödül töreninin ardından, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Arap turistlerin rafting heyecanı

Şampiyona sonrası sporcular halka ücretsiz rafting yaptırdı.

Son yıllarda bölgeye yoğun ilgi gösteren Arap turistlerden bazıları da rafting yaptı. Rafting için gerekli kıyafetleri giyinen Arap kadınlar, yaklaşık 5 kilometrelik parkurda rafting heyecanı yaşadı.

Rafting eğitmeni Mustafa Uğur, ilk kez rafting heyecanı yaşayan turistlerin bölgeyi çok beğendiklerini ve yöreye sıkça gelmeyi planladıklarını ifade ettiklerini söyledi. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Rize Belediyesi Ardeşen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title