Haberler

Quadro S71 Akıllı Saat İnceleme

Merhaba sevgili Technosfer.com okurları bugün sizlerle birlikte Quadro markasına ait bir akıllı saatin incelemesini gerçekleştireceğiz.

Merhaba sevgili Technosfer.com okurları bugün sizlerle birlikte markasına ait bir akıllı saatin incelemesini gerçekleştireceğiz. Sizlerinde bildiği gibi günümüzde akıllı saatlerin kullanım alanları hiç beklemediğimiz kadar çok arttı. Günlük kullanım sırasında hem saat hemde akıllı telefon taşıyan kullanıcılar için bulunmaz bir çözüm olduğunu akıllı saatlerin çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Quadro markası ise giyilebilir teknolojiler üzerine ülkemizde en etkili markalardan bir tanesi ve kendilerini bu alanda çıkarmış oldukları için tebrik etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

lerin en büyük sorunlarından bir tanesi de günlük kullanım sırasında bataryalarının günü çıkaraması olarak düşünülebilir. Şu zamana kadar bünyemizde bir çok markanın giyilebilir teknoloji ürünlerini inceledik ancak bu ürünlerin büyük bir kısımında batarya gerçekten sorundu. Quadro S71 akıllı saat inceleme yazımızı sonuna kadar okuyunca sizlerde anlayacaksınız Quadro markası bu soruna çok etkili bir çözüm bulmuş. 450 mAh Li-ion batarya ile Quadro S71 akıllı saat inceleme ekibimizden tam puan aldı çünkü teknolojinin gelişmesi ile birlikte küçük bataryalara büyük enerjiler sığdırma imkanımız arttı. Quadro'nun bu üründe kullanmış olduğu batarya ile günü rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Şimdi isterseniz ürünün özelliklerine kısaca bir bakalım:

• 1,54″ Kapasitif Dokunmatik Ekran (240 x 240 Pixel )

• Bluetooth İletişim

• 8 GB'a kadar MicroSD Bellek Kart Desteği

• 2 Mega Pixel Dahili Kamera Dahili Kamerası ile Resim ve Video Çekim

• G-Sensor

• 3.7V / 450mAh Li-ion Batarya

• 4 Gün Bekleme, 6 Saat Konuşma, 8  Saat Müzik Çalma Süresi

• Remote Capture ile Telefonunuzdan Uzaktan Resim Çekimi

• Anti-Lost si ile Telefonunuzu Unutma ve Kaybetmeye son(Telefon Uzaklaşma Alarmı)

• FM Radyo

• Uyku Monitörü

• Pedometre (Adımsayar)

• 500 kişilik Rehber  Hafızası

• Sesli Armalarınızı veya Gelen Sesli Çağrılarınızı Saat Üzerinden Konuşarak Yanıtlama

• Sesli Arama Çağrı Geçmişi Senkronizasyonu

• SMS Görüntüleme ve Yanıtlama

• Bluetooth Senkronizasyon ile Arama Kayıtları, SMS, E-Posta, Skype, Twitter, Facebook, Wechat, Bildirim ve Takip

• Takvim

• Hesap Makinesi

• Müzik Çalar

Quadro S71 akıllı saat incelememize ilk olarak kutusundan başlamak istiyorum:

Kutunun üst yüzeyinde S71'in bir adet görseli bulunuyor. Bu görselden de anlayabileceğimiz gibi akıllı saatin içerisinde Windows 8'den de alışmış olduğumuz Metro arayüzüne benzer bir arayüz bulunuyor. Bu arayüzün içerisinde , ve diğer işletim sistemlerinde ortak olarak kullanabileceğiniz uygulamalar bulunuyor.

Quadro S71 Akıllı Saat Uygulamaları

Ürünün kutusunun yapı olarak sade aynı zamanda şık olması bizleri etkiledi. Kutunun sağ yan yüzeyinde akıllı saat yazan bir görsel bulunuyor.

Kutunun üzerinde bulunan resimlerden ürününve diğer işletim sistemli cihazlar ile çalışmadığını düşünmeyin çünkü ürün Bluetooth teknolojisi olan tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin büyük bir kısımını markalar kendi telefonları için üretiyor olsa da Quadro gibi genel cihazlar için ürün üreten değerli markalar da var.

Kutunun ön yüzünde ise ürüne ait özelliklerin bulunmuş olduğu bir adet çizelge bulunuyor. Bizlerin yukarıda sıralamış olduğu genel özellikler aslında ürünün kutusunun üzerine direkt olarak yazılmış durumda. Ürünü alacak okurlarımız ürün ile ilgili olarak en net bilgiyi kutu üzerinden alabilirler. Bizlerde kutu üzerinde bulunan bu görseli sizler için ekliyoruz.

Kutunun arka yüzeyinde ise ön yüzeyindekine benzer ürün hakkında özellik bilgileri bulunuyor. Bu özellik bilgileri ön yüzde daha detaylı olarak bulunurken kutunun arka yüzeyinde daha kısıtlı olarak verilmiş durumda.  Ayrıca özelliklerin yan yüzeyinde ürüne ait bir adet görsel bulunuyor.

Ürünün kutusunu ilk açtığımızda karşımıza ilk olarak Quadro S71 akıllı saat çıkıyor. Akıllı saatimiz ayrı bir bölme üzerine yerleştirilmiş durumda ve bu sayede alt kısımda bulunan aksesuarların da gizlenmesi sağlanmış.

Quadro S71 akıllı saatimizi kutunun içerisinden çıkardığımızda sadece boş bir bölme ile karşılaşmaya devam ediyoruz ancak bölmenin içerisindeki aralıktan alt kısımda başka içerikler olduğunu da rahatlıkla anlamanız da mümkün. Aradaki rafı kaldırığınız zaman karşınıza ürünün içerisinde verilen bazı aksesuarlar çıkıyor. Kutu içeriğinde standart olarak bulunan aksesuarlar şu şekilde:

SAM_2661

Adaptör, Usb 2.0 data kablosu, Micro Usb kulaklık, Kullanım kılavuzu, Garanti belgesi

Ürünün kutu içeriği ve kutu tasarımı bu şekilde şimdi ürüne yakından bakalım isterseniz: Quadro S71 akıllı saat bizlerin karşısına kutudan çıktıktan sonra biraz daha şık gözükmeye başladı.

Akıllı saatler sizlerinde bildiği gibi ilk olarak bileklik şeklinde karşımıza çıkmıştı ve giyilebilir  teknoloji ürünlerinin zamanla yaygınlaşmasının ardından ekran boyutu olarak büyük aynı zamanda pil performansı güçlü cihazlar olarak piyasada yerlerini aldı. Quadro S71 akıllı saat inceleme yazımızı sizlerle paylaşmadan önce S71'in tüm detaylarını incelemek istedik. O nedenle ürün bizlere çok önceden gelmiş olmasına rağmen en son inceleme yazısını yazan site durumundayız.

Quadro S71'in ön yüzeyinde 2.5″ boyutunda bir adet 240×240 piksel dokunmatik kapatif ekran bulunuyor. Ön yüzeyinde aynı zamanda bir adet 2 Mega Piksel kamera ve hoparlör çıkışına yer verilmiş durumda. Ürünün ön yüzünün ergonomik bir yapıda ve eğim açısının yeterli düzeyde olması bizleri bu üründe sevindirdi. Akıllı saat olarak kullanacağınız bir üründe bizce en önemli özellik günün getirmiş olduğu yoğun tempo içerisinde kolunuzda ağırlık yapmayan bir ürün olmasıdır. Quadro S71 bu konuda normal bir saatten daha hafif ve çok rahat bir kullanım imkanı sunuyor.

Ürünün arka kısımında bir kapak bulunuyor. Aynı zamanda ürünün bataryası görevini üstlenen bu kapak sayesinde ürün güç buluyor. Kapağı kaldırdığımız zaman alt kısımında bizlerin karşısına 8 Gb kadar destekleyen bir Micro Usb portu çıkıyor.  Bu giriş sayesinde Quadro S71'in batarya kapasitesini arttırabilirsiniz. Günlük ihtiyaçlarınız için 8GB hafıza gayet yeterli denilebilecek düzeyde.  Kapağı Quadro firması üründe çok güzel kamufle etmiş, normal kullanım sırasında bataryası ısınmıyor ve aynı zamanda kolunuza takmadığınız zaman bile kapak olduğunu anlayamıyorsunuz.

Ürünün arka kapağı aynı zamanda bataryası durumunda olan yukarıda görmüş olduğunuz kapak. Ürünü kullanım olarak ilk aşamada batarya testinden geçirdik ve batarya kullanımı 24 saat Bluetooth açık olmasına rağmen yaklaşık olarak 3 gün. Batarya akıllı telefonlara kıyasla ısınımıyor ve sunmuş olduğu 72 saat bekleme süresi ile bizlere günlük kullanımda çok büyük kolaylık sağlıyor.

Ürünün sağ yan kısımında bir adet Micro Usb girişi bulunuyor ve bu giriş sayesinde ürünü şarj etme imkanı ve kulaklık ile kullanma imkanı bulabiliyorsunuz. Girişin hem kulaklık hemde şarj, data transferi için kullanılması aslında pek alışık olduğumuz bir durum değil. Standart olarak şuanda dünya üzerindeki kulaklıkların büyük bir çoğunda 3.5 mm giriş kullanılırken bu üründe nadir bulunan bir kulaklık türü seçilmiş.

Ürünün üzerinde 2 Mega piksel bir kamera bulunuyor. Bu kamera ile günlük yaşantınızda anlık olarak yapmanız gereken tüm işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca kameranın hemen yan kısımında 6 adet delik bulunuyor bu delikler akıllı saat'in günlük kullanımı sırasında sizlere hoparlör görevi görüyor.

Sonuç: Quadro S71 Akıllı saat incelemesi yazımızın sonuna geldiğimizde aklınızda soru işaretleri kalsın istemiyoruz. Quadro S71 akıllı saat giyilebilir teknoloji ürünleri arasında ender bir yere sahip bir ürün. Bu nedenle binlerce liraya akıllı saat almak yerine aynı özellikleri rahatlıkla verebilen Quadro S71 akıllı saat alabilirsiniz. Günlük yaşantınız rahatlıkla batarya problemi çekmeden günlerce doya doya kullanıp eğlencenin ve işin zevkini alabilirsiniz.

Yazılı inceleme sonucunda aklınızda kalan soruların hepsini cevaplamaya hazırız yorum kısımından bizlere ulaşabileceğinizi asla unutmayın.

Kaynak :

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Facebook Twitter Skype Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title