Haberler

Muhalif Komutan: PYD, Tel Abyad'a Kürtleri Yerleştirdi

Güncelleme:

IŞİD'e karşı savaşan muhalif Ceyş el Selam grubunun komutanı Muhammed Ahmet, "Tel Abyad'da çok az sayıda Arap kaldı, PYD dışarıdan getirilen Kürtleri yerleştirdi" dedi.

Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan muhalif Ceyş el Selam grubunun komutanlarından Muhammed Ahmet, "PYD, Tel Abyad'a dışarıdan getirilen Kürtleri yerleştirdi. Şu anda Tel Abyad'da yaşayanların büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşuyor ve bunlar hepsi başka yerlerden geldi, çok az sayıda Arap kaldı" dedi.

Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran IŞİD'e karşı PYD ile hareket ettiklerini ve Tel Abyad'a beraber girdiklerini belirterek, "Bizim buradaki amacımız, PYD'nin Arap topraklarına sahip çıkmasını engellemekti" diye konuştu.

"PYD, BULUNDUĞUMUZ MEVZİYE SALDIRDI"

Tel Abyad'a girdikten bir gün sonra PYD ile aralarında anlaşmazlık çıktığını anlatan Ahmet, bunun sonucunda kent dışına çıkarıldıklarını söyledi. Daha sonra Tel Abyad'ın doğusunda Ginetra köyüne gittiklerini ifade eden Ahmet, şunları kaydetti:

"PYD, bulunduğumuz mevziye saldırdı. Burada 4 arkadaşımız hayatını kaybetti. Zor durumda kalınca Türkiye sınırına doğru çekilmek zorunda kaldık. Daha sonra 4 arkadaşımla Türkiye'ye sığındık. Tel Abyad'ın alınması sırasında PYD'den bölgede yaşayan Arap kardeşlerimiz için taleplerimiz oldu ancak bunlar kabul edilmedi, biz de onlardan ayrılmak zorunda kaldık. PYD, Tel Abyad'a dışarıdan getirilen Kürtleri yerleştirdi. Şu anda Tel Abyad'da yaşayanların büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşuyor ve hepsi başka yerlerden geldi, çok az sayıda da Arap kaldı."

"ÖSO BAYRAKLARINI İNDİRİP KENDİ BAYRAKLARINI ASTILAR"

Ceyş el Selam grubunda yer alanlardan Abdulcabbar Kerku ise PYD'nin baskısından kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını dile getirdi. IŞİD'in Tel Abyad'ı çatışmadan PYD güçlerine teslim ettiğini aktaran Kerku, PYD'nin de ÖSO'ya ait bayrağı indirip kendi bayraklarını astığını ifade etti.

Araplardan kendilerine yardım etmelerini istediklerini anlatan Kerku, "Tel Abyad'da yüzleri kapalı bir grup vardı ve bunların araçlarında Esed'in fotoğraflarını gördük" şeklinde konuştu. Muhammed Kasım da PYD'den önce Tel Abyad'a girdiklerini ve Arapların bölgeden kaçışlarına şahit olduklarını dile getirdi.

"PYD, ARAPLARDAN İNTİKAM İÇİN BUNU YAPTI"

PYD'nin Tel Abyad'a girdikten sonra Araplara ait evleri talan edildiğini belirten Kasım, şöyle konuştu: "PYD, Araplardan intikam için bunu yaptı. Bu hareket, İslam ile bağdaşmaz. Biz PYD ile birlikte değiliz. Tel Abyad'a girdikten sonra bayrağımızı oraya astık ve bir okulda bekledik. Daha sonra aramızda anlaşmazlık çıkınca Ginetra köyüne gittik. PYD mevzilerinden bize ateş açıldı. Orada kalan 15 kişi, PYD'nin yolu kapatması nedeniyle herhangi bir yere gidemiyor."Ahmet Hıdır da PYD'nin kendileriyle IŞİD'e karşı Rakka'da savaşmalarını istediklerini, kabul etmeyince de saldırıya maruz kaldıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ahmet Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (192)

Mamoste:

Orası zaten Kürt toprağıydı. Zaalim bas rejiminin arap kemeri siyaseti sonucu kısmen araplaştırılmış bir bölge. Aslına dönmüş.

36
24
yanıtYanıtla
S. Bezek Mobil-IOS:

Kürtler ve PYD PKK olmasa kim bu itleri durdurabilir insanlik düsmani isid it sürüsü

35
18
yanıtYanıtla
Yuksekovli:

Sadece yuksekovadan 50 yigidimiz ypg saflarinda sehit dustu.. boz bunlarin sahsinda tum Kurdistan sehitlerinin intikamlarini tek tek sizden alacgz .. buyuk amaclar buyuk emeller ister biz o bedeli oduyoruz suan

40
11
yanıtYanıtla
Selo Mobil-IOS:

Pyd yapiorsa dogrudur!!!!

31
17
yanıtYanıtla
ali:

Pyd doğru olanı yapyor

25
22
yanıtYanıtla
Turuk:

Normaldir. Kurt once boler sonra bolgeye yerlesir sonra 5000 yildir buradayiz der krdistan kurmaya calisir. Dogma nedeni bu bunlarin.

15
30
yanıtYanıtla
simko:

bunlar işidçi yalan sölüyorlar

29
12
yanıtYanıtla
ypg:

nerde 15 bin tel abyadli kürt 2 yil önce sürdünüz ordan simdi evlerine döndüklerinde zorunuzami gitti

28
13
yanıtYanıtla
BATMAN:

1960 - 1970 yılları arasında Kürdlerin birliğini bozmak için Arap Kemeri ile oradaki Kürdleri sürüp arap ve türkmen yerleştirmişti suriye. Şimdi PYD oraya kürdleri yerleştiriyorsa bunun nesi yanlış?

25
15
yanıtYanıtla
murat denir:

Bu yalan haberlere inanmayın, şimdi konuşan yalancılar neden 2 yıl önce iş it tılabyatı alırken kürdlerin evlerini yagmaladı, 70 kurdü meydanda öldürdü, camilerde anons edildi kurd malı canı size helaldır. Onları şehirden kovdular neden kimsenin sesi çıkmadı? Kürdler hz. eyup sabrını çekiyor dikkatli olun..

21
18
yanıtYanıtla
Tüm 192 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title