Haberler

PYD, Rudaw TV'ye Yasak Getirdi

Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Kürtçe yayın yapan ve merkezi IKBY'de bulunan Rudaw TV'nin, bölgede çalışmasına yasak getirdi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Kürtçe yayın yapan Rudaw TV'nin, örgütün kontrol ettiği bölgelerde çalışmasını yasakladı.

RUDAW: PYD'NİN KARARI DEMOKRASİYE AYKIRIDIR

Merkezi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Erbil kentinde bulunan Rudaw Medya Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, PYD'nin söz konusu kararı kamuoyu ile paylaşıldı. Rudaw yönetimi, yasağı şiddetle kınarken açıklamada, "PYD'nin kararı demokrasiye aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

"ROJAVA'DAKİ GELİŞMELERİ PROFESYONEL ŞEKİLDE VERDİK"

Açıklamada Rudaw'ın "profesyonel habercilik" yaptığına vurgu yapılarak şunlar kaydedildi:

" Rojava'daki gelişmeleri, PYD ve PKK medyasından daha profesyonel şekilde verdik. Bu da Rudaw'ın Rojava halkı içinde en sevilen medya kurumu olmasını sağlamıştır. Kanton yönetimi daha önce de Rudaw muhabirlerini sınır dışı etmişti.

"MUHABİRLERİMİZİN GÜVENLİĞİ PYD'NİN SORUMLULUĞUNDADIR"

Gazeteci ve insan haklarını savunan kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz: Muhabirlerimizin işlerini serbestçe yapması, Kuzey Kore gibi bir yönetimde olmadıkları ve yaşam güvenliğinden emin oldukları bir ortamın sağlanması için baskı yapılmalıdır. Muhabirlerimizin yaşam güvenliği PYD'nin kanton yöneticilerinin sorumluluğundadır."

Kaynak: AA / Güncel

Rojava Suriye Erbil Medya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

umut:

pyd ye uzanti diye haber yapan akp uzantilari pyd en dogrusunu yapmis

37
15
yanıtYanıtla
JJK:

Barzani gibi Sorani Kürtlerini severim. . Kurmanç sahte kürtler düşmanımızdır.

14
22
yanıtYanıtla
RAMON:

sıkışınca barzani diyordunuz peşmerge diyordunuz ne oldu bir birinizi sattınız haaa ama bu sizin genetiklerinizde var adam satmak

17
9
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Bencede demokrasiye aykırı bir karar...basına baskı yapılmamalı...bu kararla baskıcı ve zorbacı akp den bir farkınız kalmaz...anf de senelerdir kdp aleyhinde yazıp çiziyor e ne yapalım bunun için kalkıp anf yi engelleyelim mi?? BARZANİ kadar PKK ninde hataları vardır...iki taraf bunun acısını gazetecilerden mi çıkartsınlar...ÇOK YANLIŞ BİR KARAR ÇOK...

18
0
yanıtYanıtla
SİLVAN21:

Barzaniye hakaret eden hdplilerin hdp ye hakaret eden mhplilerden hiçbir farkı yoktur..

8
9
yanıtYanıtla
Jjk:

Barzani sorani kürtleridir.suriye ve turkiye küdtleri kurmancidir.rudav tv sorani oldugu için suriye veturkiyedeki kekolar bişen anlamıyorlar

5
10
yanıtYanıtla
zeynel:

kendisi dışındaki tüm kürtlere düşmandırlar bu pkk ve hdp

11
1
yanıtYanıtla
KONYA:

Peşmerge size yardıma gelene kadar işid sizi diri diri yiyordu. bu pkk kafası aşırı derecede nankör.

7
2
yanıtYanıtla
BABE AZAD-ŞIRNAKLI:

ŞU SABAHTAN AKŞAMA DOMBIRA İLE ÖVÜNENLER VE KILIÇ ÇEKENLERE. . . YAZIKLAR OLSUN İSLAM DÜŞMANLARI. . .

0
9
yanıtYanıtla
ser21:

Yaw siz ne alcak siniz sizin gibi duaunmeyen herkes ya hain ya mitci ya hizbullah ya Isis bi anlayin artik herkes sizin Gibi dusunmek zorunda degil

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title