Haberler

Pyd Eşbaşkanı Salih Müslim Açıklaması

"Kobani'deki savaşta şimdiye kadar bin 600 IŞİD militanı öldürüldü" (Silah yardımı) "ABD'li yetkilerle görüşmemiz olmadı.

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, " Kobani'deki savaşta şimdiye kadar bin 600 IŞİD militanı öldürüldü" dedi.

Müslim, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, masum insanları öldürmek suretiyle korkuya dayalı bir propaganda yaptığını belirtti. Güçlü bir halk iradesi ve savunması karşısında, IŞİD militanlarının etkisiz hale getirileceğini ifade eden Müslim, Suriye'nin Kobani kentinde bunun örneğini gördüklerini dile getirdi.

Suriye'nin kuzeyindeki halkın çok örgütlü olduğunu ifade eden Müslim, "IŞİD, bir buçuk yıldır saldırmasına rağmen bir karış toprak alamadı. Kobani halkı, geri adım atmıyor. Kobani'nin gücü, halkından kaynaklanıyor. Hak örgütlü olduktan sonra bütün dünyayı yıkar. IŞİD, burada bir adım ilerleyemedi. Kobani savaşında, bin 600 IŞİD militanı öldürüldü" diye konuştu.

"ABD kapıları hala yüzümüze açmadı"

Müslim, "Irak'taki Kürt yönetimi, ABD'den silah istedi. Sizin böyle bir talebiniz oldu mu?" sorusuna, "ABD'li yetkilerle görüşmemiz olmadı. Kapılar, hala yüzümüze açık değil. Fakat ABD'liler destek verirse, sadece ABD değil, demokrasiyi savunan ve ilkeli davranan herkesle diyalog kurup, barış için çalışabiliriz. Ama şimdiye kadar bize silah yardımı yapılmadı. Maalesef Dünya, IŞİD'le savaşımızda bizi yalnız bıraktı" cevabını verdi.

Müslim, Suriye'de yürüttükleri savaşta IŞİD'in, ne olduğunu dünyaya anlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Hala eski usul silahlarla savaşıyoruz. Elimizde ağır silahlar olsaydı IŞİD, Irak'ta ve Suriye'de bu denli ilerleyemezdi ve bu kadar masum insanı öldüremezdi. Biz bunlara fırsat vermezdik. Ama olmadı, kimse bize destek vermedi. Dünya, uzun bir zaman Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve IŞİD arasındaki savaştan bize ne' dedi."

Terör örgütü IŞİD'in sadece Kürtlere değil, tüm insanlığa saldırdığına işaret eden PYD lideri, "IŞİD'e karşı muhakkak bir şeyler yapmak gerekiyor. Bir düşünün IŞİD, Türkiye'nin veya İran'ın sınırında olsa neler yapar. Bunların vahşetleri yayınladıkları videolarda görülüyor. İpini koparan kim varsa IŞİD'e katılmış, insanlıkları yok" değerlendirmesinde bulundu.

Sincar'daki Yezidileri kurtarma operasyonuna da değinen Müslim, Peşmerge ve YPG güçlerinin, koordineli şekilde dağda mahsur kalan Yezidileri tahliye ettiğini aktardı.

Müslim, son zamanlarda, "IŞİD'in saldırıları, Kürtleri birleştirdi" şeklindeki değerlendirmenin doğru olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kürtler, ancak birlikte hareket ederek IŞİD saldırılarını durdurabilir. Biz, Suriye ve Irak'taki Kürtlerle ortak bir konseyin kurulmasını istiyoruz. Çağrımız bu yöndedir. Önümüzdeki günlerde daha güzel gelişmeler olabilir." - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Salih Müslim Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title