Haberler

PYD Eş Başkanı: Rojava Federasyonundan Vazgeçmeyeceğiz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programına etki etmeyeceğini, Rojava'nın federasyondan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Lübnan'da yayımlanan ve Arap dünyasının prestijli gazetelerinden El-Hayat gazetesine konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye- Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesini değerlendirdi. Salih Müslim, sınırda Rus uçağının düşürülmesiyle gerilen Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi. Rojava'da federasyondan vazgeçmeyeceklerini ve Afrin ile Kobane'yi birleştireceklerini anlatan Müslim, şöyle dedi:

KOALİSYON VE WASHINGTON DESTEĞİNE GÜVENİYORUZ

"Batı Kürdistan'da (Suriye'nin kuzeyi) 3 ABD üssü var. ABD öncülüğündeki Uluslararası koalisyon ve Washington'un desteğine güveniyoruz. Dış dünya ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve Kürtler'e ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal anayasa taslağı hazırlıyoruz."

"ANKARA'NIN OLUMSUZ ETKİSİ OLMAYACAK"

El-Hayat Gazetesindeki aynı haberde görüşlerine yer verilen Suriye Demokratik Konseyi Eşbaşkanı İlham Ehmed ise, Menbiç ile Afrin arasında bulunan bölgeler başta olmak üzere, IŞİD'in elinde bulunan alanlar Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) hedefi olacağını ifade ederek, Ankara'nın özellikle kendilerinin oluşturduğu kurumsal ve federal bileşenler üzerinde olumsuz bir etkisinin olamayacağı söyledi. Rusya'nın süper bir güç olarak IŞİD'in yenilmesi için etkin bir rol oynayan DSG'Yi karşısına almayacağını vurgulayan Ehmed, darbenin Türkiye'nin desteklediği Suriye muhalefetinde daha fazla hissedileceğini dile getirdi.

"OBAMA'NIN IŞİD TEMSİLCİSİ YPG'NİN EN ATEŞLİ TARAFTARI"

Gazete, Suriye'deki Kürtler'e en büyük desteğin ABD'den geldiğine atıfta bulunarak, Başkan Barack Obama'nın Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Bret McGurk'un 50 binlik askeri güce sahip PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin en büyük ateşli taraftarı olduğunu yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Salih Müslim Türkiye Rojava Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (107)

63:

işidi ortadoğudan temizleyecek tek güç pyd yani kürtlerdir bunu herkes bilmeli. siz türkler kürde karşı ne zaman kin ve nefretinizi sona erdirirseniz o zaman kazanırsınız. ama gün gelecek kürde muhtaç olacaksınız emin olun. onun için kürtlere karşı ırkçılık yapmayın. kürdün yenilmez savaşçılar olduğunu dünyada bilmeyen mi var

41
55
yanıtYanıtla
Bilgehan:

Bunlar gibi eşek varken bunlara binen çok olur, putin bunları sattı şimdi de abd ye dayadılar sırtlarını, onlar da sizi satarsa bakalım kim binecek size, siz daha akıllanmadınız

56
39
yanıtYanıtla
zaza:

turkler israil ve rusya ya diz çökünce kürtlerin ABD ile işbirliği çok akıllıcadır tebrik ediyorum

37
35
yanıtYanıtla
KAPLAN:

GECMISINIZ YOKTUKI GELECEGINIZ OLSUN CAPUT SEVDALILARI:

45
26
yanıtYanıtla
Sener Koruturk:

Kurt, Zaza falan degilim amaaaaa; Yasasin PYD ve Rojava!!!

42
25
yanıtYanıtla
63:

allahına kurban. sener kardeşşşş

yanıt9
yanıt7
çalma kapımı çalarlar....:

sizin gibiler kafalarına göre heryerde hak idaaa ederse birileride sizin bölgenizde hak idaa eder. biranlık destegi bulunca kendinizi bir şey sanıyorsunuz. unutmayınki bu bölgede sizden başkalarıda var. destek aldığınız kimseler yarın giderler. o zaman yalnız kalırsınız. bu bölgelerde çok kimse harita çizmiştir. çoğuda uygulanamadan çöplüğe gitmiştir.

40
10
yanıtYanıtla
...:

SURIYE’nin kuzeyinde PYD’nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede geçen yaz araştırma yapan Uluslararası Af Örgütü, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG’nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğini bildirdi.

29
19
yanıtYanıtla
BAYBURTLU:

BİZİ FAŞİST FESAT OLMAKLA SUÇLAYAN KÜRT ARKADAŞLAR BİZ KÜRT DEVLETİNE KARŞI DEĞİLİZ. BİZ TÜRKİYE DE BİR KÜRT DEVLETİNİN KURULMASINA ELBETTE KARŞIYIZ. YOKSA BİZ DE İSTERİZ KURULSUN BİZİMLE YAŞAMAK İSTEMEYENLER ORAYA GİTSİN.

33
12
yanıtYanıtla
Burhan:

BU HIYARDAN BI SALATA OLMAZ. . . RUSYAYI BIRAKTI SIMDI ABD YE MI DAYANIYOR. ONLARINDA KENDILERINI, BIR TUVALETE KAGIDI GIBI PISLIKLERINI SILIP ATACAKLAR. . AMA BUNU DAHA HALA ANLAMIYOR BU DAVARO. .

27
16
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title