Haberler

PYD Eş Başkanı Müslim: Cenevre'ye Çağrılmamamıza Karar Veren Türkiye Değil

Güncelleme:

Cenevre toplantısına çağrılmayan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Cenevre toplantısına çağrılmamalarında Türkiye'nin rolünün negatif olduğunu söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaşa politik çözüm bulmak planlanan Cenevre toplantısına çağrılmayan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Cenevre toplantısına çağrılmamalarında Türkiye'nin rolünün negatif olduğunu belirterek, "Ama, bize göre karar verenler başkalarıdır, Türkiye değildir. Amerika, Rusya, de Mistura ve BM'dir. Ama nasıl bir karar almışlar biz de bilmiyoruz" dedi.

"NE DÖNDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ"

PKK'nın Suriye'deki partisi olarak bilinen PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye'deki iç savaşa politik çözüm bulmak için BM'nin bugün Cenevre'de yapmayı planladığı toplantıya çağrılmamasıyla ilgili olarak, Amerika'nın Sesi Radyosuna konuştu. Müslim, toplantıya PYD'nin çağrılmaması ile ilgili perdenin arkasında ne döndüğünü tam olarak bilmediklerini ancak, şimdiye kadar BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendilerini davet etmediğini söyledi.

"PYD'SİZ OLMAZ"

Kendilerini göre Suriye'de PYD'siz çözüm olamayacağını söyleyen Müslim, "Onun için diyalog masasında olmamız gerektiğini söylüyoruz" dedi. Cenevre toplantısına çağrılmamalarında Türkiye'nin rolü olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine Müslim, "Çağrılmamamızda Türkiye'nin rolü negatiftir. Ama bize göre karar verenler başkalarıdır. Türkiye değildir. Amerika, Rusya, de Mistura ve BM'dir. Ama nasıl bir karar almışlar bizde bilmiyoruz ama Türkiye'nin rolü çok negatiftir" dedi.

"RUSYA'NIN ISRARI BUNDAN"

Müslim, Rusya'nın PYD ısrarının çözüm için olduğunu ifade ederek, "Suriye'de çözüm isteyenler PYD'nin masada olmasını ısrar ediyor. Tahminime göre Rusya'nın ısrarı bundandır. Çözümün biz olmadan olmayacağını Rusya görüyor" dedi. Yapılacak olan konferansın bir veya iki günlük bir konferans olmadığını, belki bir yıl sürebilecek bir süreç olduğunun altını çizen Müslim, "Buna toplantıya katılanlar karar verecektir. Biz Suriye'deki bütün Kürt partileri ile birlikte hareket ediyoruz. Sadece iki parti koalisyon ile hareket ediyor, Kürt siyasetleri yoktur onların, İstanbul'da kalıyorlar. Rojava'daki Kürt partiler ile görüştük ve neler yapılacağı konusunda kararlaştık" dedi.

"OLUMSUZ BİR EYLEM İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, dahil edilmedikleri toplantıya karşı olumsuz bir eylem ve hareket içinde olmayacaklarını belirterek, "Biz kendi programımıza göre hareket edeceğiz. Biz savunmamızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Salih Müslim Cenevre Türkiye Suriye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (26)

Kurdum sonuna kadar:

Zorunuza gidecek ama kurdler olmadan sizhicbirsey yapamiyacsksiniz bakin turkmenlere ne oliyor kurdlere dusmanliginiz rusyaya dusmanca davranmanizin bedeli bayir bucaklarbssbas bagiriyor gidin mudaheleedin okadar buyuksunuz ya sikar biraz syrica bayirbucak diye birsey kalmiyacak kazdiginiz kuyuya duseceksiniz

69
86
yanıtYanıtla
ALLAHIN kulu...:

KÛRTLER ALACAGINI ALDI Siz Dert Yapmayin. . . Sizde bu IRKCILIK oldugu Sûrece Tûrkiye nin kaderi bôyle olur. . . . . . . ARTIK kûrtleri istediginiz gibi oyalayamiyorsunuz. . . . dini mesebi kulanarak da kûrtleri oyalayamiyorsunuz. Sahte kardešlik de artik fayda vermiyor. . C

73
26
yanıtYanıtla
agopyan:

NEDEN DAVET ALMADIKLARINI ANLIYAMAMIS KUS BEYINLI KIROLAR :::SIZ TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETININ KUDRETINI GÜCÜNÜ KIRK SENEDIR ANLAYAMADINIZ GAYET NORMALDIR AMA BIZ ANLATICAZ YAVAS YAVAS ACELE ETMEYIN:

32
35
yanıtYanıtla
ALLAHIN KULU:

NE zaman Anlatacan? Gel sende gel BURAYA varsa sende o yûrek. . . Sahte isim kulanip kendini Adam zan etme. . . Hasta IRKCI

yanıt14
yanıt23
iskender karagøz:

Turkiye dondurma yalar gibi Amerikayi Avrupayi Israili yaliyor.

38
26
yanıtYanıtla
ali tok:

E gelde senide yalasın

yanıt0
yanıt0
agopyan:

TÜRKIYE BIR DEVLET BIZ DÜNYANIN HER YERINDE ITIBAR GÖREN BIR ÜLKEYIZ LAN ::::VATANSIZ HAINLER SIZSINIZ ZURNANIN SON DELIKLERI:

42
22
yanıtYanıtla
HANZOYA BAK:

ABD , RUSYA KARAR ALMIŞ TÜRKİYE NEGATİFMİŞ AMA ETKİSİ YOKMUŞMUŞ KİM LİDER YAPMIŞ BU HANZOYU YAV HHAHAHAHAHAH

23
25
yanıtYanıtla
umut:

multeci sorunu olmasa turkiye varmi yokmu kimse bilmiyor ancak kendinizi avutun

29
16
yanıtYanıtla
AyYildizli AlbayrakMobil-IOS:

Tükiyeye kurban ol

17
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title