Haberler

PYD: ABD ve Fransa Türkiye'nin Suriye'ye Müdahalesine İzin Vermesin

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye sınırında tampon bölge oluşturması söylemleriyle ilgili PYD Eş Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bağımsız bir devlet kurma niyetlerinin olmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Suriye sınırında tampon bölge oluşturması ile ilgili tartışmalar devam ederken, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD Eş Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bağımsız bir devlet kurma niyetlerinin olmadığı bildirildi.. Açıklamada, ABD ve Fransa'dan, Türkiye'nin Rojava ve Suriye'nin belli bir bölümüne yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmemesi istenildi.

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye yetkililerinin Rojava ve Suriye topraklarına müdahale tehditlerinde bulunduğu iddia edildi. PYD açıklamasını 6 madde başlıklar halinde sıralandı.

İŞTE PYD'NİN 6 MADDELİK AÇIKLAMASI:

1-"-Devletlerarası sınır ve komşuluklara saygıyla yaklaşıp, uluslararası anlaşmalara göre hareket ediyoruz.

2- Bağımsız bir devlet kurma niyetimiz yok. Türkiye cumhurbaşkanının bahsettikleri yerinde olan şeyler değildir. Doğru olan Demokratik Özerklik Yönetimi'ni geliştirerek Suriye karmaşasında çözümün numunesi olarak çalışıyoruz. Komşu ülkelerinin müdahale etme gibi bir hakları yoktur.

3- PYD olarak ve Demokratik Özerklik Yönetimi içerisinde yer alan tüm ortaklarımız bir kez daha belirtmek istiyoruz; komşularımızın kendi iç düzenlerini bozmak ya da ayaklar altına almak gibi bir niyetimiz yoktur. Umut ediyoruz ki, Suriye'ye müdahale gibi BM anlaşmasına uymayacak ve komşuluk değerlerini sarsmayacak yaklaşımlara gidilmez.

4- Biz uluslararası anlaşmalar yardımına göre teröre karşı mücadele ediyoruz.

5- Rojava'ya askeri müdahalenin etkisi hem bölgede, hem de devletlerarasında büyük bir etkiye yol açacaktır. Yine Suriye'nin ve Ortadoğu'nun siyasi durumunu daha da karmaşık hale getirecektir. Biz büyük ülkelerden özellikle de Türkiye ile NATO'da yer alan devletlerden Amerika ve Fransa'dan umut ediyoruz ki, Türkiye'nin Rojava ve Suriye'nin belli bir parçasına yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmesin.

6- YPG güçleri ve müttefikleri, Rojava bölgesinde diktatör rejim ve çete gruplarına karşı Rojava topraklarını savundu. Rojava topraklarını savunmak için birçok bedel ödediler. Şuanda da saldırılar nereden gelirse gelsin hazır durumdayız."

"TERÖRE KARŞI KOALİSYONUN BİR PARÇASIYIZ"

Açıklamanın devamında, "Suriye'nin birliği ve tüm haklarıyla tüm oluşumları savunacak demokratik çerçevede bir sistem istiyoruz. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler temelinde toplumlarla ilişkilerimiz oluşturmak istiyoruz. Teröre karşı koalisyonun bir parçasıyız. Bunun üzerine Türk yetkililerinden provakatif siyasetti bırakmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Demokratik Birlik Partisi Türkiye Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (73)

cengizzz:

bir kürt olarak diyorumki eyyyyy sayın salih müslim efendi 1 madem devlet kurma niyetiniz yok o zaman binlerce kürt gencini neden öldürtünüz ? 2 madem devlet kurma niyetiniz yok o zmaan neden milyonlarca kürtü zulme mahkum ettiniz ? devlet kurmayacaksanız ya esedi kabul edecek yada esed devrilrse yerine geçecek olan mualif bir arabın buyruğu altına gireceksiniz köle olarak yaşayacaksınız ulan o zaman savaşmayın işidmi geliyor başkasımı geliyor kim geliyorsa şartsız teslim olun kimsede ölmesin.

7
43
yanıtYanıtla
ANTEPLImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulan pyd eteklileri neden saga sola yalvariyorsun.TURKIYE den korkun

17
18
yanıtYanıtla
osmaniyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

babalarından yardım istiyolar

15
16
yanıtYanıtla
OsmanMobil-IOS:

Bak acimiycak ucundan acik girip cikacagiz.herkes girip cikiyo bisey demiyonuz bikerede biz girelim.sizde mutlu olacaksiniz.valla bak

22
3
yanıtYanıtla
ISSIZACUN:

Hayırdır Müslüm efendi noldu böyle daha dün girerse direniriz diyodun baktın işler ciddi hemen etek yalamaya başlamışın

15
8
yanıtYanıtla
insan:

evet PKK ortadoğuda biz Kürdlerin arapların ve türkmenlerin onurunu namusunu ve canlarımızı korudu ALLAH Pkkdan razı olsun ve işit işite destek veren devletleri ve milletleri yoketsin AMİN

11
9
yanıtYanıtla
abdmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

biz abd insanı olarak her zaman kürt halkının yanındayız çünkü sizler cesur sava??çılarsınız size ba??ımsız bir kürdistan lazım

6
13
yanıtYanıtla
zincirsiz cengomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Korkma salih acitmayacağız.

9
9
yanıtYanıtla
KUMPAS:

YPG’ye bir askeri müdahale gerçekleşirse, müdahaleden sonra hükümet tarafından yapılacak olan muhtemel açıklama: “Evet, ülkemiz ikiye bölündü. Son derece başarılı bir operasyondu. Zira üçe de bölünebilirdi…

9
7
yanıtYanıtla
AliMobil-IOS:

Ne oldu dun kabadayiydin bugun etekle geziyon yarinda dansoz kiyafeti ,

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title