Haberler

Pwa Windsurf Dünya Kupası

Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf (rüzgar sörfü) Dünya Kupası'nın Türkiye ayağı, 17-22 Ağustos'ta Çeşme Alaçatı'da yapılacak.

Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf (rüzgar sörfü) Dünya Kupası'nın Türkiye ayağı, 17-22 Ağustos'ta Çeşme Alaçatı'da yapılacak.

Kore'de 1 Mayıs'ta başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası slalom yarışları, erkeklerde 6, kadınlarda 3 ayaktan oluşuyor. Kupanın erkeklerde 4., kadınlarda ise 2. ayak yarışları, Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası adıyla Alaçatı'da gerçekleştirilecek.

Organizasyonun Kuruçeşme'deki Mia Mensa'da düzenlenen basın toplantısına PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, organizatör Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar ile turnuvada yarışacak Türk sporculardan Fulya Ünlü ve Bora Kozanoğlu katıldı.

Jimmy Diaz, yaptığı konuşmada, rüzgar sörfünün en ilham verici sporlarından biri olduğunu kaydederek, "Alaçatı, rüzgar sörfüne elverişli yapısı ve sörfçülerin yaşam tarzına uygunluğu ile mükemmel bir sörf merkezi. 9 yıldır turnuvanın en heyecanlı yarışlarına ev sahipliği yapan merkezler arasında bulunuyor" dedi.

Güliz Öztürk ise Türkiye'de sörf sporu yapanların sayısının 15 bini geçtiğini belirterek, "Son yıllarda Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde sörfe ve sörf okullarına ilgi artıyor" diye konuştu.

Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar da konuşmasında yıllardır devam eden kupanın öneminden bahsetti.

Organizasyona 30 ülkeden sporcunun katılacağı ve büyük ödülün 55 bin avro olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Alaçatı Çeşme Kore Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title