Haberler

Putin: 'Ukrayna Yönetimi Olayı Halka Karşı Tank Kullanmaya Kadar Götürdü?

Putin, HALKIN KARŞISINDA.

Putin, HALKIN KARŞISINDA. GÜNDEM UKRAYNA?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Direkt Hat" programında halkın karşısına çıktı ve sorularını yanıtlamaya başladı.Rusya Devlet Başkanı Putin'e ilk olarak Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşananlarla ilgili neler düşündüğü soruldu. Vladimir Putin, Ukrayna hükümetinin suçsuz insanlara karşı silahlı eylemlerde bulunarak yeni bir suç işlediğini söyledi.Putin, "Yaşananları anlamak ve halka diyaloga geçmek yerine, daha fazla güç kullanmaya başladılar ve olayı halka karşı tank kullanmaya kadar götürdüler" dedi.

Batının ve Kiev'in Ukrayna'nın doğusunda Rus askeri birliklerinin bulunduğu iddialarını da reddeden Putin, bunun yalan haber olduğunu ifade etti. Putin, "Bunların hepsi yalan. Ukrayna'nın doğusunda hiçbir Rus askeri birliği yok. Ne özel birlik, ne de askeri eğitmenler var. Onların hepsi bölge yerlisi" diye konuştu

SİVASTOPOL'DEN CANLI BAĞLANTI

Sivastopol halkı da ilk olarak canlı bağlantıyla Putin'e soru yöneltti. Sivastopol'dan gelen Karadeniz Filosu'nun kaderinin ne olacağını sorusuna karşılık Putin, ' Kırım'ın bu potansiyelini sürekli büyüteceğiz. Sivastopol Rusya'nın Deniz Kuvvetleri'nin ana şehri. İşte bu yüzden bu potansiyeli geliştireceğiz. Savunma Bakanlığı şimdiden Kırım'ın bir tersanesine 5 milyar rublelik sipariş verdi" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Direk Hat" canlı programında gelen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

"Rusya hiçbir zaman Kırım'da askeri eylemlerde bulunmadı, hiçbir zaman! Tam tersi, biz Ukrayna ile devletlerarası ilişkilerimizi şu andaki jeopolitik durumlara göre kurmak istedik. Biz her zaman Ukrayna'da yaşayan Rusların, Rusça konuşan halkın uygun şartlarda yaşamalarını istedik. Rusya hiçbir zaman Kırım'da Silahlı Kuvvetleri'ni kullanarak bir şey elde etmeyi amaçlamadı. Rusya sadece Kırım halkının güvenli bir şekilde seçimini yapmasını istedi. Yanukoviç, elinden geldiğince görevini yerine getirmeye çalıştı.

Ukrayna halkı, Kırım'ın seçimine saygı duymalı. Birbirimize saygıyla yaklaşıyorsak, birbirimizin seçme hakkına da saygılı olmalıyız. Ukrayna'da yaşayan insanlar Kırım halkının seçimine saygı duymalılar. Rusya ve Ukrayna'nın devletlerarası ilişkilerinin çerçevesinde karşılıklı anlayışı bulacağımıza eminim.

Ukrayna'da uzlaşma üçüncü kişilerle arasında değil, ülkenin kendi içinde sağlanmalı. Bu kilit nokta"

Çin'in ekonomik alanda yavaş yavaş birinci sıraya yükseldiğini belirten Putin, "Çin ile tabi ki ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ancak Çin ile aramızda hiçbir zaman askeri anlamda bir ilişki olmadı. Birlikte denizde, karada, Çin'de, Rusya'da ortak çalışmalar yürütmeye başladık. Bunların hepsi Rusya-Çin ilişkilerinin dünya politikasını önemli bir şekilde etkileyeceğini gösteriyor" dedi.

Putin "Ukrayna krizinin çözümü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve ülkenin siyasi durumunu belirleyecek referandumun ne zaman yapılacağına bağlı değil. Bu krizin çözülmesi için Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşayan vatandaşlara garanti verilmesi gerek. Sorun Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşayan Rusların haklarını ve çıkarlarını korumak" diye konuştu.

Putin şöyle devam etti: "Ukrayna'nın lanetli topraklar olduğu konusuna katılmıyorum. Ukrayna ile ilgili böyle şeyler söylenmemesini rica ediyorum. Ukrayna şu anda acı çekiyor. Bugün milliyetçiliğin boy gösterdiği yerlere bakın, hepsi Ukrayna'nın batı bölgeleri. Siz bu toprakların, bu insanların geçmişini çok mu iyi biliyorsunuz? Onların bazıları Çekoslavakya'da, bazıları Macaristan'da, bazıları ise Polonya'daydı. Onlar hiçbir zaman bu ülkelerin vatandaşları olamadılar. Ukrayna vatandaşlarının bu ülkelerde ikinci sınıf muamelesi gördüğü zamanların hepsi unutuldu."

Putin Ukrayna'nın eski başbakanı Timoşenko ile ilgili şunları söyledi:

"Yuliya Timoşenko'yu çok iyi tanıyorum. Her ne kadar Rusların hepsini vurma emrini verse de, ben kendisinin bunları sinirli bir anında söylediğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title