Haberler

Putin: "Türkiye, Rusya'nın En Önemli Ortaklarından Biri"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, VTB Bank tarafından düzenlenen ‘Rusya Çağırıyor’ forumunda yaptığı konuşmada, “Türkiye, Rusya’nın en önemli ortaklarından ve iyi dostlarından biri” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, VTB Bank tarafından düzenlenen 'Rusya Çağırıyor' forumunda yaptığı konuşmada, " Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından ve iyi dostlarından biri" dedi.

Putin, 'Rusya Çağırıyor' ekonomi forumunda ekonomiden, Suriye krizine, Türkiye ile ilişkilere ve uluslararası siyasete kadar birçok konuya değindi. Rusya'nın Suriye'de liderlik etmeyi değil terörizmle mücadele etmeyi amaçladığını kaydeden Putin, "ABD öncülüğündeki koalisyondan farklı olarak Suriye'de BM tüzüğüne uygun hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

ABD'den Suriye'deki vurulması ve vurulmaması gereken hedefleri bildirmelerini istediklerini fakat bir yanıt alamadıklarını belirten Putin,"ABD'ye Moskova'da askeri-siyasi seviyede üst düzeyli görüşme yapmayı teklif ettik. Suriye'de siyasi çözüm sorununun tartışılması için Washington'a büyük bir heyet gönderebileceğimizi de söyledim. Ama henüz bir yanıt alamadık" sözlerini kullandı. Putin, Suriye'de siyasi çözüme ulaşmak için ortak çalışma yürütülmesi gerektiğini de belirtti.

"TÜRKİYE'NİN TÜM ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ"

Konuşmasında "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir" diyen Putin, iki ülke arasında uzun yıllara dayanan iyi ilişkilerin olduğunu vurguladı. Türkiye'ye terörizmle ortak mücadele çağrısında bulunan Putin, "Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye'nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız" diye konuştu. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title