Haberler

    Putin: Kendilerini İmparatorluk Sanıyorlar

    Ekonomik krizle mücadele eden Rusya lideri Putin Batı'yı suçladı; "Sanıyorlar ki kendileri imparatorluk, diğerleri de onların tebaası" dedi.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl sonu düzenlediği genel basın toplantısında ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik kriz başta olmaz üzere gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Ekonomik çöküntü kaygılarını dindirmeye çalışan Putin, ülkesinin en geç iki yılda krizin etkilerinden tamamen kurtulacağını ve süreçten daha güçlü çıkacağını savundu. Putin, bu sürede ülkenin yoksullarının da en fazla desteği göreceğini söyledi.

    Putin, yılın başından beri rublenin yüzde 60 değer kaybetmesiyle kendini gösteren ekonomik krize karşı, hükümetin ve merkez bankasının aldığı tedbirlerin "son derece mantıklı ve doğru yönde" olduğunu söyledi, hükümete başka adımlar da atma çağrısı yaptı.

    Merkez Bankası'nın bu süreçte üzerine düşeni yaptığını söyleyen Putin, "Bildiğim kadarıyla ihracatçılara da herhangi bir sınırlama getirmiyorlar" dedi.

    Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomide sorun yaşandığına dikkat çeken Putin, Rusya ekonomisinin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Putin, "Öyle ya da böyle piyasalar düşük enerji fiyatlarına adapte olacaktır" dedi.

    Yatırımcılar beklediğini bulamadı

    Salı günü 1 ABD doları 80 rubleyken, perşembe sabahı Putin'in konuşması öncesi 1 ABD doları 58 ruble civarında işlem gördü. Ancak Putin'in konuşmasında somut önlemler duyulamaması, rublenin yeniden değer kaybetmesine neden oldu. Rusya liderinin konuşmasının ardından dolar yeniden 62 ruble seviyesine çıktı.

    'Batı kendini imparator sanıyor'

    Rusya lideri Putin, Batı'nın yaptırımlarına ve izlediği politikaya dair, "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk, diğerleri de kendilerinin tebaası. Ekonomimizde yaşananlar Kırım'ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli" dedi.

    Putin, Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunması gerektiğini, bunun ekonomik yaptırımlarla zorlanamayacağını söyledi. Rusya lideri, "Berlin Duvarı'nın çöküşünün ardından NATO bize doğuya genişlemeyeceğinin sözünü vermemiş miydi? Fakat hemen yaptılar" dedi.

    'Erdoğan çok sağlam bir adam'

    Putin, AB'nin Türkiye'den Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmasını istemesi hakkında şunları söyledi:

    "Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz. Türkiye'deyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Bazı konuları basın önünde konuşmayalım, yarın AB'den buraya gelirler' dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi. Erdoğan çok sağlam bir adam. Bir şey saklamaya niyetimiz yok."

    'Rusya'dan güvenli tedarikçi yok'

    Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ve  enerji ihtiyacının arttığını kaydeden Putin, "Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz de reddedemezdik" dedi.

    Putin, Güney Akım'ın iptalinin ardından gündeme gelen ve Rusya'dan ikinci bir boru hattıyla gelecek gazın Türkiye-Yunanistan sınırında depolanmasını öngören projeye de değindi.

    "Bu tesisin kurulması bize değil, Avrupa Birliğine bağlı" diyen Putin, "Eğer Avrupa güvenli ve istikrarlı bir gaz akışı istiyorsa oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim, Rusya'dan daha ucuz ve güvenli gaz tedarikçisi yok" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Reuters, AA

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
    500

    Yorumlar (1)

    the manMobil-ANDROID:

    Keşke Türk olsaydin

    1
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title