Haberler

Putin İsterse Para Akışını Bile Durdurur

Güncelleme:

Rusya, tedbirlerini Özel Ekonomik Önlemler Yasası'na dayanarak alacak. Yasa, finansal işlemlere kısıtlama, ek gümrük vergisi ve Putin isterse finansal akışı bile kesmeyi öngörüyor.

Rusya arka arkaya Türklere yönelik tedbirler alırken, Rus hükümetinin bundan sonra atacağı adımlar da endişe ile bekleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sert açıklamaları devam ederken, Rusya Başbakanı Dimtri Medvedev'in atıfta bulunarak önlemlerin ona göre hazırlanacağını söylediği 2006 yılında yürürlüğe giren Özel Ekonomik Önlemler Yasası ambargoya yakın tedbirler içeriyor.

İŞTE O YASA

Resmi olmayan İngilizce çevirisine göre yasa, yabancı devlet veya devlet görevlilerinin Rusya veya vatandaşlarına uluslararası alanda dostane olmayan tutum göstermeleri halinde alınacak "acil önlemleri" içeriyor. Bunlar arasında ürün bazında ek gümrük vergisi, tedbir uygulanan ülkeye ihracatta ek vergi, ve hava sahasından geçişe kısıtlama gibi tedbirler yer alıyor. Her türlü finansal işleme yasak da bu listede bulunuyor. Hangilerinin yürürlüğe konacağı Rus hükümetinin uhdesinde bulunuyor.

RUSYA BATIYA BU YASAYLA CEVAP VERDİ

Rusya'nın kendisine karşı uygulanan yaptırımlar karşısında Batı'ya uyguladığı ithalat yasakları bu yasaya dayanılarak çıkarılan kararnamelerle yürürlüğe konuldu. Yasa, bir ülkeye değil bir ülkedeki kişilere de uygulanabiliyor. Tedbirlerin geçici olarak uygulanabileceği belirtilen yasa metninde, Rusya'nın alacağı diğer önlemler açısından bağlayıcılığının bulunmadığı anlatılıyor.

YASADA YER ALAN EKONOMIK TEDBİRLER

-Her türlü ticaret anlaşmasının feshi veya askıya alınması
-Karşılıklı finansal işlemlere sınırlama veya yasaklama
-Hedef ülkeden ithalata veya seçilmiş ürünlere ek gümrük vergisi
-Hedef ülkeye ihracata veya seçilmiş ürünlere gümrük vergisi
-Limanların kullanımını sınırlama veya toptan yasaklama
-Rus hava sahasının kullanımını kısıtlama
-Ortak ekonomik ve teknik işbirliği programlarını askıya alma
-Rusya'nın üçüncü taraflarla olan ticaret anlaşmalarının getirdiği dolaylı haklardan yararlanamama

'ŞARTLARDAN DOLAYI TÜRKLERİ SIKI TAKİBE ALDIK'

Rusya'da uçak düşürülmesi olayından sonra Türkiye vatandaşlarına yönelik takibin sıkılaştırılması talimatı verildi. Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, güvenlik güçlerinin Türkiye vatandaşlarına karşı bundan böyle daha ciddi kontrolde bulunacağını açıkladı. Rusyalı bakan, NTV kanalında katıldığı yayında yaptığı açıklamada, "Şartlardan dolayı Türkiye vatandaşlarını daha fazla takip etmeye mecburuz" dedi.

5 YILLIK GİRİŞ YASAĞI KONAN VAR

Rus havalimanlarında Türk vatandaşlarına yapılan ağır baskılara her gün yenisi ekleniyor. Turist olarak vizesiz gelip fuarlara katıldığı için aslında ticaret yaptığı iddiasıyla sınır dışı edilen Türk vatandaşlarının bazılarının pasaportlarına damga vurulduğu anlaşıldı. Rusya'nın pasaportuna sınır dışı damgası vurduklarına otomatikman 5 yıl ülkeye giriş yasağı geliyor. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (69)

TATAR:

ACINDAN ÖLÜR GİDERSİN PUTİN :) YAPA BİLİYORSAN YAP 4 MEVSİMİ BİZ YAŞIYORUZ SEN DEĞİL YEGEN

47
5
yanıtYanıtla
TCMobil-ANDROID:

Ateş olsan cürümün kadar yer yakarsın be putin

28
10
yanıtYanıtla
murat:

Neden rusyanın reklamını yapıp ülkemizi küçük DÜŞÜRÜYORSUNUZ.

30
2
yanıtYanıtla
Diyarbekirli:

Valla bize göre hava hoş. Bizim rusya ya ihracatımız yillik 7 milyar dolar, onların bize ihracatı 25 milyar dolar. Aynı tedbirleri biz de uygularız. Onlar düşünsün.

25
3
yanıtYanıtla
yavuz:

Yahu korkmayın.adam blöf yapıyor.zaten Avrupa ona ambargo uyguluyor yakında Kriz başlayacak rusyada. Tepkileri sindirmek için bütün bunlar.

26
2
yanıtYanıtla
karabela:

arkadaslar siz türkiyeyi o kadar cahil mi saniyorsunuz?? yada o kadar korkakmi zannediyorsunuz ?? allaha sükür bizde önce iman gücü sonra yürek sonsuzdur. . . . . . biz yillardir sessizligimizi koruyoruz. eger kasinacak birileri varsa kasimaya herzaman haziriz. bunu bütün dünya bilsin. . . . . . .

23
4
yanıtYanıtla
putinMobil-ANDROID:

yasasin putin yasasin rusya.

4
21
yanıtYanıtla
vahsi:

sen kimsin rus casuzumu

yanıt3
yanıt0
Alpaslan:

Yola cikan kurdu gorur elinden geleni ardina koymasin bu gancik ruslar , abd natoda fasa fiso zaten olunecekse Allahin emri vatan icin seve seve.

19
5
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURK:

SARAY VE ERDOGAN IN AYAKAKBILARINDAKI MILYAR DOLARLAR ZARARI KARSILAR MERAK ETMEYIN BU PARA CEREZ PARASI

11
13
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title