Haberler

Putin'in Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk diğerleri de kendilerinin tebaası" "Erdoğan çok sağlam bir adam"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına ve izlediği politikaya değinerek, "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk, diğerleri de kendilerinin tebaası. Ekonomimizde yaşananlar Kırım'ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli" dedi.

Putin, yıllık değerlendirme toplantısında yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya'da son günlerde para birimi rublenin aşırı değer kaybına değinen Putin, "Dünya ekonomisindeki artış korunacak, ancak yükseliş temposu düşecek. Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" dedi. Batı'nın yaptırım politikalarını eleştiren Putin, Rus ekonomisinde yaşananların Kırım'ın bedeli olmadığını, Rusya'nın devlet olarak yükselmesinin bedeli olduğunu söyledi.

Putin, "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk, diğerleri de kendilerinin tebaası" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile işbirliği -

Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ve buna bağlı olarak da enerji ihtiyacının arttığını kaydeden Putin, "Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, AB'nin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarına Türkiye'nin de katılmasını istemesi konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz. Türkiye'de bulunduğum zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'bazı konuları basın önünde konuşmayalım, yarın AB'den buraya gelirler' dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi. Erdoğan çok sağlam bir adam. Bizim bir şey saklamaya niyetimiz yok"

Putin, Güney Akım projesinin iptalinin ardından gündeme gelen ve Rusya'dan ikinci bir boru hattıyla gelecek Rus gazının Türkiye'nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulmasını öngören projeye de değindi.

"Türkiye'nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulması bize değil Avrupa Birliğine bağlı" diyen Putin, "Eğer Avrupa, güvenli, stabil bir gaz akışı istiyorsa oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim, Rusya'dan daha ucuz ve güvenli gaz tedarikçisi yok" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title