Haberler

Putin'in Kirli Oyunu: Rus Gizli Servisi Suriye ve Irak'a Terörist Gönderdi

Güncelleme:

Rus gizli servisi FSB'nin, Çeçenistan ve Dağıstan'da özel olarak eğittiği terörist grupları Suriye ve Irak'taki IŞİD saflarına gönderdiği ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in IŞİD'le mücadele konusunda ikiyüzlü bir tutum sergilediği ortaya çıktı. PUTİN'in çirkin taktiğini Rus gazeteci Yelena Milaşina açıkladı. Milaşina, Novaya gazetesindeki yazısında, Rusya'nın Dağıstan ve Çeçenistan'dan onlarca genci IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gönderdiğini belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Bu durumun Putin'in işine geldiğini vurgulayan Milaşina, "FSB, azılı ve tanınmış terör grup önderlerini takibe alıyor, sorguluyor, sonra soruşturma açıyor. Köşeye sıkışan teröristlere işbirliği teklif ediyor ve IŞİD'in saflarına yolluyor" diye yazdı.

Bu kişilere pasaport temin etme dahil her türlü desteğin verildiğini belirten Milaşina, yazısını şöyle sürdürdü: "Bu sözde savaşçılar uçakla İstanbul'a gidiyor, FSB'nin yardımıyla Irak'a gidiyor, oradan da Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyorlar. Rusya bu yöntemle terör oluşturacak olan kişileri Suriye'ye ihraç ediyor. Rusya onlara para ve silah desteği veriyor. İşine gelmeyen bazı kişileri o savaş ortamında yok ediyor. Neticede Rusya ve Dağıstan'da terör eylemi azalmış durumda.

ÇİRKİN TEZGAHI ONAYLADILAR

Human Rights Watch adlı kuruluşun Rusya Müdürü Tanya Lokşina, The Daily Beast'e verdiği demeçte, yazılanları destekledi. Lokşina, "FSB terörle ilgili kişileri korkutuyor, hayatlarını çekilmez hale getiriyor, sonra da Suriye gibi savaş bölgelerine ihraç ediyor. Böylece Rusya'da ki benzer terör problemleri Doğuya ihraç edilmiş oluyor" dedi.

NE YAPALIM BU TÜRKLERİN SEÇİMİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen uçakla ilgili özür dileyip dilememenin Türkiye'nin seçimi olduğunu söyledi.

Türkiye ile son 10 yılda elde edilen yüksek ilişkilerin bozulmasının üzücü olduğunu vurgulayan Putin, Rus uçağının düşürülmesinin dost olarak görülen ülke tarafından yapılan bir ihanet olduğunu söyledi.

TANIMAMAK İMKANSIZ

Rus uçağını tanımamanın imkânı olmadığını belirten Putin, "Uçaklarımızın tanıtma işareti var ve bunlar oldukça net bir şekilde görülebiliyor. Bunun yerine, özür dilenmeyen muğlak açıklamalar ve izahatlar duyuyoruz" dedi.

Bölgede hava saldırılarının şiddetlendiğine işaret eden Putin, o bölgede Türkmenler'in değil, Rusya'dan giderek terör örgütlerine katılan savaşçıların olduğunu iddia etti. (Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vladimir Putin Dağıstan Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

tarık:

kürt olduğunu idda eden salaklar da bas bas bağırıyor serok putin diye.

29
8
yanıtYanıtla
musa dunya:

rus uçağıda olsan dost Turkiyenin egemenlik hakllarını ihlal edemezsin ettiysen cezan kesilir kesilmiştir.

35
2
yanıtYanıtla
CANAN CAN:

PUTINKENİN ŞEYTANLA BİR AKRABALIĞI VARMI ACABA??))

30
2
yanıtYanıtla
Eski KGB mensubu putin...konunun uzmanı:

Ona göre tedbirini almalı yurdum...tipik bir moskof (osmanlıda ruslara moskof denirdi)

31
1
yanıtYanıtla
ali:

işdi besleyip oraya salanlar kimmiş öğrenin

11
18
yanıtYanıtla
Hahaha:

YASA PUTIN

5
22
yanıtYanıtla
SEN TANI BAKALIM.:

SEN DE TÜRK UÇAĞI DİYE BİR AMERİKAN F-16''SINI DÜŞÜRDÜĞÜNDE ANLARSIN UÇAĞIN TANINIP TANINMADIĞINI PUTİN. . .

24
2
yanıtYanıtla
adamlarını hallettiler...:

putinin adamlarını bitirdiler. . o yüzden delirdi. .

25
1
yanıtYanıtla
Son adam:

Adam gibi adam dir sayın Putin ve dünyayı karıştıran Erdoğan beyiin tüm kirli camisirlari ortaya serdin ya sen hep var ol sayın Putin

8
17
yanıtYanıtla
HASAN BAKİ:

PUTİNİ SEVİYORSAN GİT RUSYA YASA BU GUN PUTİNİ DESTEKLEYEN YUZ DE YUZ HAYİNDİR TÜRKİYE HAKLİ OLDUĞU HALDE HAKSIZ OLURSA BU SENİN GİBİLERİN YUZUNDE OLUYOR DEMEK YETERLİ VATAN SEVER YOK

yanıt8
yanıt4
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title