Haberler

Putin'in Hamlesi Rusya'da Doların Ateşini Düşürdü

Güncelleme:

Yaptığı görüşmede oligarklardan ilk etapta elindeki döviz fazlasını piyasaya sürmelerini isteyen Putin'in bu isteği yerine getirilince doların ateşi de düşmeye başladı.

Rusya'da rublenin dibe vurduğu "Kara Salı" haftasının sonunda Başkan Putin'in 40 oligarkla yaptığı görüşme şimdilik işe yaradı. Pazartesi döviz borsası açıldığında ruble güçlenerek dolar karşısında 56 ruble seviyelerine geriledi. Geçen hafta 1 dolar 70 rubleyi görmüştü.

PİYASAYA HER GÜN 1 MİLYAR DOLAR AKITILIYOR

Putin'in geçtiğimiz Cuma akşamı Kremlin Sarayında topladığı 40 oligarktan ne istediği de yavaş yavaş basına sızmaya başladı. Rusya'da iş çevrelerine hitap eden Vedomosti gazetesi haberine göre Putin, oligarklardan ilk etapta elindeki döviz fazlasını piyasaya sürmelerini istemiş. Oligarkların piyasaya müdahaleleri planı çerçevesini yeni yıla kalan 10 gün içinde piyasaya 10 milyar dolar akıtmaları istenmiş. Piyasanın günü nasıl başladığı dikkate alındığında Putin'in oligarklardan "Her gün 1 milyar dolar" talebinin yerine getirildiğini gösterdi.

600 MİLYAR DOLAR BORÇ

31 Aralıkta 12 gün sürecek yeni yıl tatilinden sonrası için de planlama yapan Putin, petrol fiyatlarının uzun süre düşük seviyelerde kalamayacağını hesaplayan, ekonomiye 2008 krizinden çıkış modeli uygulama kararı almış. Plana göre önde gelen Rus bankalarına sermayelerini %10 artırmaları için 1 trilyon ruble (yaklaşık 16,5 milyar dolar) para akıtılacak. Bu devasa paranın aslan payı Rusya'daki devlet şirketleri başta olmak üzere ucuz ve uygun vadeli krediler sunulacak.

KALICI ÇÖZÜM OLMAZ

Putin'in hükümet, merkez bankası, Maliye Bakanlığı ve oligarklarla birlikte yaptığı krize karşı koyma programının topal tarafı da var. Rusya'nın döviz rezervleri 400 milyar dolar civarında olmasına rağmen özel şirketlerin birikmiş dış borçları 600 milyar dolar seviyelerinde. Dolayısıyla tarafsız ekonomi uzmanları hareket planının kalıcı çözümden ziyade psikolojik etki yaratma amaçlı taşıdığı değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

gjmobilWeb@haberler.com:

Allah amerika ve israilin niye cezasini vermiyor.gercek din o mu.bizmi yanlis taraftayiz

6
23
yanıtYanıtla
Ufuk:

Suriye ve Ukrayna da Rusya engeline takılan ABD birtakım küresel oyun peşinde Rusya nın ekonomisini kötü göstermek için elinden geleni yapıyor Bunlar ABD nin son çırpınışları kaynağı olmayan ABD eğer Dolar hakimiyetinide kaybederse silinir gider bunun farkında son çırpınışları RUSYA ekonomisini kötü göstermek

22
4
yanıtYanıtla
zor:

abd ye baş çıkamaz

10
16
yanıtYanıtla
Ufuk:

kaynaksız avrupa ile ABD güya ambargo uygulayacak Rusya nın umurunda değil sadece Doğalgaz ve petrolden ibaret değil kaynakları Rusya çok çeşitli yeraltı kaynaklara sahip ve etkilenmiyor Ukrayna ve Suriye konusunda ABD ye geri adım attırdı göreceksiniz dağılan AB ülkeleri Rusyaya bağlanmak için sıraya geçecekler

17
7
yanıtYanıtla
REALİST:

OLİGARKLARIN NAKİTLERİ BİTTİĞİNDE İFLAS EDECEKLER ŞİMDİKİNDEN ÇOK DAHA DERİN BİR KRİZ KAPIDA. RUSYANIN İŞİ BİTİK.

10
13
yanıtYanıtla
Doğu Doğuyor Batı Batıyor:

AB ile ABD batmaya mahkum Çin ile Rusya şuan yükselen değer Dünya dengeleri değişiyor kaynakları biten AB ülkeleri istediği kadar Rusya ya ambargo uygulasın kendileri zararlı çıkacaklar

17
5
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Ukraynayı işgal ettin kırımı bağladın AB ülkelerin tehdit ettin bütün bunları AB ülkeleri ve ABD yanına bırakırmı ABD kendisine tehdit gördüğü en büyük ülkelerin başında seni görüyor bence Çin Irak Hindistan Rusya ortak para birimine geçin ABD nin totoyu yere vurun ABD artık kendinde güç kalmadığının farkında Ülkeleri Ekonomi ile vurmaya çalışıyor Sıcak savaşlar bitti ancak ABD gider Afganistandaki kabilelere sıcak savaş açar

18
3
yanıtYanıtla
$usa:

rusyaya bir şey olmaz petrolü gazı silahı var kendimizi düşünelim seccadeden başka neyimiz var oda sahte .

19
2
yanıtYanıtla
aslanMobil-ANDROID:

fransada yasiyorum ab zaten batmis halde. ne yapacaklarini sasirmis halde yonetenler. yakînda mecburen patlak verecek

13
3
yanıtYanıtla
cihan kaan:

Sonunda karlı çıkan Rusya olacak, batılı her şeyin paradan ibaret olduğunu zanneden ve hindi gibi şişen Almanya İngiltere Fransa gibi devletlerle onların peşinden giden çakma devletçikler çok ızdırap çekecek. Doğu milletleri kepazeliğe, açlık ve yoksulluğa dayanıklı ve sabırlıdır, batı halkları lükse alıştı bir kere sadece iyi bir düşman kazanacaklar kar olarak , batının kuyruğuna yapışan Ukrayna da eskisinden beter olacak.

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title