Haberler
BBC

Putin Halep'te Savaş Suçu İthamlarını Reddetti; Batı'yı Suçladı

Güncelleme:

Rusya lideri Putin, Rusya'nın Halep'teki bombardımanı nedeniyle savaş suçlarıyla karşı karşıya kalabileceği iddialarını reddetti., "Batılı ortaklarımızın bu durumdan sorumlu olduğuna inanıyorum" dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Fransız TV1 kanalına yaptığı açıklamada Rusya'nın Halep'teki bombardımanı nedeniyle savaş suçlarıyla karşı karşıya kalabileceği iddialarını reddetti. Putin, suçlamaları "retorik" diye tanımladı ve Suriye'deki gerçekleri hesaba katmadığını söyledi.

HOLLANDE, "SAVAŞ SUÇU SAYILABİLİR" DEMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Halep'teki Rus bombardımanının savaş suçu sayılabileceğini ifade etmişti.

Halep'in muhaliflerin elindeki doğu kesimi, ateşkes anlaşmasının çökmesinden sonra yoğun bir bombardıman altına alındı.

RUSYA VE ABD'DEN SURİYE KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELERE DEVAM KARARI

Anlaşmanın çöküşünden kimin sorumlu olduğuna dair tartışmalara karşın, Rusya ve ABD Suriye konusundaki görüşmelere devam etme kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cumartesi günü İsviçre'de ABD'li mevkidaşı John Kerry ve diğer önemli bölge güçlerinin temsilcileriyle görüşecek.

"TERÖRİSTLERİN BÜTÜN DÜNYAYA ŞANTAJ YAPMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Putin Fransız TV1 kanalına yaptığı açıklamada, Rusya'nın sivillerin arasına saklansalar bile "teröristleri" takip edeceğini söyledi. Putin "Teröristlerin insanları canlı kalkan olarak kullanmasına ve bütün dünyaya şantaj yapmalarına izin veremeyiz." dedi.

Rus lider sivil bölgelere hava saldırılarının savaş suçu olabileceği iddialarına ilişkin ise "Çok fazla anlamı olmayan siyasi bir retorik bu ve Suriye'deki gerçeklikleri hesaba katmıyor" diye konuştu.

"DURUMDAN BATILILAR SORUMLU"

Putin ayrıca "Batılı ortaklarımızın, en başta da ABD'nin bu durumdan sorumlu olduğuna inanıyorum" dedi.


Rusya, ABD'nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı devirmek için gizlice El Kaide bağlantılı gruplara destek verdiğini savunuyor. ABD ise bu iddiayı reddediyor.

SURİYE'Yİ KONUŞMAK İŞİNE GELMEDİ, FRANSA ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Putin bu hafta, Hollande'ın görüşmelerin sadece Suriye'yle odaklanacağı konusunda ısrar etmesi üzerine Fransa ziyaretini iptal etmişti.

Kremlin ayrıca Fransa ve İspanya'nın BM Güvenlik Konseyine sunduğu tasarıya da öfkeli. Putin "Geçmeyeceğini bile bile tasarı sunuyorlar. Vetoyu kışkırtmak için" dedi.

BBC

Vladimir Putin Fransa Suriye Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title