Haberler

Putin: "Dünyada Üstün Olmayı ya da Başka Ülkelerle Çatışmayı Hedeflemiyoruz"

İtalya'nın La Stampa gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan "Rusya'ya güvenmenin tam sırası, teröre karşı tek cephe" makalesini yayınladı.

İtalya'nın La Stampa gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan "Rusya'ya güvenmenin tam sırası, teröre karşı tek cephe" makalesini yayınladı.

Rus Devlet Başkanı, uluslararası ilişkilerin mevcut sisteminde sürekli krizler çıktığını, politika ve ekonomideki prensiplerin ise güçlü ülkelerin çıkarları doğrultusunda değiştirildiğini ifade etti.

Aynı zamanda Rus lider, NATO'nun soğuk savaş döneminden itibaren yeni koşullara alışamadığını da belirtti.

Putin, ekonomik güç ve siyasi etkinin dağılımıyla ilgili fikir ayrılıklarının arttığını, güvensizliğin yarattığı yükün olanakları kısıtladığını belirterek, "Bu durum 25 yıl önce bazı ülkeler tarafından yapılan hatalı seçimlerin sonucudur" dedi.

Putin, uluslararası terör tehdidine de değinerek, "Terörle mücadelenin küresel sonuçları yok, bununla birlikte tehditler büyüyor. Bu tehdit ile birlikte mücadele etmeliyiz. Fakat Rusya'nın bu çağrıları görmezden geliniyor. Terör grupları silahlanmaya devam ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun ve bu oyunun katılımcılarına bir kez daha sesleniyorum, teröristler sizden daha akıllı ve güçlüler, onlarla oynarsanız yenilirsiniz" dedi.

Devam eden Putin, "Rusya gibi ülkeler bin yıllık tarihlerine dayanabilirler. Biz özgürlüğümüz ve bağımsızlığımıza değer vermeyi öğrendik. Aynı zamanda biz dünyada üstün olmayı ya da başka ülkelerle çatışmaya girmeyi hedeflemiyoruz.

Bize göre, gerçek liderlik tehditler uydurarak başkalarını bastırmaya çalışmak değil, gerçek sorunları görerek devletleri bu sorunların çözümü için birleştirmektir. Rusya dünyadaki rolünü tam da bu şekilde görüyor." dedi. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Putin La Stampa İtalya Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title