Haberler

Pursaklar'da Okul Öncesi Çocuklar İçin Beslenme Semineri

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulu'nda düzenlenen sağlık seminerinde, 'okul öncesi çocuklarda beslenme' hakkında aileler bilgilendirildi.

Pursaklar Belediyesi Diyetisyeni Sibel Sarıkaya, çocukların sağlıklı beslenmesinden düzenli kilo almasına kadar birçok konuda annelere önemli bilgiler verdi. İştahsızlık, aşırı yemek yeme, kabızlık ve yemek seçme konularında velilere yapmaları gerekenleri anlatan Sarıkaya, beslenmede süt, yoğurt ve peynirin önemli olduğunu belirtti. Temel enerji kaynağı olan ekmeğin daha az tüketilerek sebze ve meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Sibel Sarıkaya, "2 bardak süt, 1 ufak kase yoğurt ve bir dilim peynir, kemik ve dişlerin gelişimi, sinir ve kasların düzenli çalışması için önemlidir. Sebze ve meyveler ise çocukları hastalıklardan korur" dedi.

Kabızlık konusunda bol su ve sıvı içeceklerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sibel Sarıkaya, sabah kahvaltısı öncesi bir yemek kaşığı erik ve kayısı marmelat ile bir bardak su içmenin faydalı olacağını kaydetti. Annelerin sorularını da cevaplayan Sarıkaya, düzenli beslenmenin önemi vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Sarıkaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title