Haberler

Pursaklar'da Binlerce Öğrenci ile Veli Kitap Okudu

Pursaklar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Kitap Okuma Yarışmasında 13 bin kişi kitap okuyarak sınava girdi.

Pursaklar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Kitap Okuma Yarışmasında 13 bin kişi kitap okuyarak sınava girdi. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, dereceye girenlere altın ve bilgisayar hediye etti.

Pursaklar'ı "okuyan şehir" haline getiren Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlediği kampanyalar ile hem okuryazarlık oranını yükseltiyor hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Bunlardan bir tanesi olan "Pursaklar Kitap Okuyor Yarışması" bu sene de öğrenci, veli ve halk kategorilerinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz senelerde düzenlenen ve geleneksel hale gelen okuma yarışmaları ile öğrencilere ve halka kitap okumayı sevdirmek, Türkçenin doğru kullanımını sağlamak amaçlanıyor. Yarışma 3'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadar olan öğrenciler, veliler ve halk kategorilerinde düzenlendi. Her bir kişi 20 kitap okuyarak sınava girdi. Sınav sonunda derece elde edenlere altın, bilgisayar, tablet ve dijital fotoğraf makineleri ile çeşitli hediye verildi.

Pursaklar Belediyesi Ramazan Etkinliğinde düzenlenen ödül törenine katılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin "Bizler okuyan bir şehir inşa ediyoruz. İstiyoruz ki hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz okusunlar. Binlerce kardeşimiz bu yarışmaya katıldı. Hepsine başarılar diliyorum. Rabbimizin ilk emri okudur. O nedenle bizler okumaya ve okutmaya devam edeceğiz" dedi. Binlerce kişinin katıldığı ödül töreninde dereceye girenlere hediyeleri Çetin ve protokol üyeleri tarafından verildi. Gecede çocukların hazırlamış olduğu döviz ve gösteri ise Başkan Çetin'i duygulandırdı. Çocuklarla yakından ilgilenen Çetin, Ramazan etkinlikleri boyunca hediyelerle çocukları sevindirecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pursaklar Belediyesi Selçuk Çetin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title