Haberler

Punto 24 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Avrupa birliği desteğiyle, Bağımsız Gazetecilik Platformu Punto 24 tarafından düzenlenen AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Avrupa birliği desteğiyle, Bağımsız Gazetecilik Platformu Punto 24 tarafından düzenlenen AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerine verildi. Hürriyet Gazetesi muhabiri Arda Akın da ödüle değer görüldü.

Beyoğlu'ndaki Cezayir Restoran'da gerçekleşen ödül törenine, çok sayıda gazeteci, yazar, medya örgütü temsilcisi, diplomat ve akademisyen ile Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar katıldı.

89 kere Maşallah; İrtibat var; ve dürüstlük tutanağı adlı yazı dizisi ile İkincilik Ödülü'nü alan Hürriyet Gazetesi Muhabiri Arda Akın, Çok fezleke okudum, çok adli konulara şahit oldum. Ama böyle bir şeye ilk defa şahit olmuştum. Her satırda milyon dolar, tonlarca altından bahsediliyordu. Bu müfettiş raporunu eşim ile birlikte okuduk. Paletlerle taşınan altınlardan bahsediliyor diye konuştu.

Törende konuşan gazeteci-yazar Hasan Cemal de, Türkiye'de basın özgürlüğünün hiç olmadığı kadar kötü durumda olduğuna söyledi. Türkiye'de özgür ve bağımsız medya yerlerde sürünüyor diyen Hasan Cemal, yargı bağımsızlığının ve kuvvetler ayrılığının olmadığı ülkede basın ve ifade özgürlüğünün de olamayacağını kaydetti.

Yarışmada Birincilik Ödülü Böyle vahşet görülmedi adlı yazı dizisiyle Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Hilal Köse'ye, Üçüncülük Ödülü ise Skandal kayıt başlıklı haberiyle yine Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun Şüpheli Kadın Ölümleri Van'da neler oluyor başlıklı haberiyle serbest gazeteci Burcu Karataş'a verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title