Haberler

Pülümür Çayı'ndan Kayıp Kızını İstiyor

Tunceli'de, 40 gün önce meydana gelen kaza sırasında Pülümür Çayı'na düşen 3 yaşındaki Cümeysa Kavus'un babası Yunus Kavus, kaza gününden bu yana kızını aramayı sürdürüyor.

FATMA ÇIRAY - Tunceli'de, 40 gün önce meydana gelen kaza sırasında Pülümür Çayı'na düşen 3 yaşındaki Cümeysa Kavus'un babası Yunus Kavus, kaza gününden bu yana kızını aramayı sürdürüyor.

Muş'tan Erzincan'a gitmek üzere yola çıkan Mehmet Sait Sevgi'nin kullandığı otomobil, 13 Mart'ta, Tunceli-Pülümür karayolunda kontrolden çıkarak Pülümür Çayı'na düştü. Otomobilde bulunan 5 kişi kurtarılırken, 3 yaşındaki Cümeysa Kavus suda kayboldu.

Kaza sonrası çalışma başlatan Tunceli, Elazığ ve Erzincan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, Tunceli Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ve Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Pülümür Çayı'nda kazanın yaşandığı yerden başlayarak Uzun Çayır Barajı'na kadar arama yaptı, ancak bugüne dek küçük kıza ulaşılamadı.

Kazanın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen kızını aramaya devam eden Yunus Kavus, her sabah kazanın yaşandığı yere gidiyor.

Kızını bulana kadar aramaya devam edeceğini belirten Kavus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı kaybolduktan sonra 15 gün boyunca tüm ekiplerin arama çalışması yaptığını, daha sonra il dışından gelen ekiplerin çekildiğini anlattı.

Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleriyle birlikte arama çalışmalarını sürdürdüklerini, daha sonra Bingöl'den gelen AKUT ekiplerinin de kendilerine destek verdiğini aktaran Kavus, şunları söyledi:

"Her sabah kızımı aramak için Pülümür Vadisi'ne geliyorum. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gece su çoğalıp sabah azaldığı için çocuğu bir yere çıkarır umuduyla geliyorum ama yapabildiğim tek şey kıyı araması yapmak. Vermiş olduğumuz dilekçeler hep sonuçsuz kaldı. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Buradan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerine sesleniyorum, bize yardım etsinler."

Kurumların ve vatandaşların kendileriyle çok ilgilendiğini ifade eden Kavus, "Bu sudan kendimizi nasıl kurtarırız, sıkıntımızı nasıl gideririz? bilmiyorum. Allah razı olsun Tunceli halkından, geldiler, ilgilendiler bizimle" dedi.

İki çocuk babası olduğunu söyleyen Yunus Kavus, 5 yaşındaki oğlunun da kaza sonrasında konuşmayı unuttuğunu bu yüzden Ankara'da tedavi gördüğünü belirtti.

Konuşma sorunu çeken oğlunun Ankara'da tedavi gördüğünü ve eşinin de oğlunun yanında kaldığını dile getiren Kavus, "Ben burayı bırakıp da yanlarına gidemiyorum. Sürekli annesiyle irtibat halindeyim ama burayı terk edemiyorum. İşverenim sağ olsun bize yardımcı oldu, izin verdi. Kendi memleketime dahi gidemiyorum" diye konuştu.

Kavus, kızını bulana kadar aramaya devam edeceğini vurgulayarak, "Erzincan'daki büyüklerim diyor ki 'mukadderata razı ol'. Allah'tan geldi, başımız üstüne ama bu kadar kolay değil. Benim yerim, yurdum burası. Onu bulana kadar buradayım, gitmeyeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Pülümür Çayı Erzincan Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title