Haberler

    Puan Alamazsak Tehlike Büyük

    UEFA, 2018-2019 sezonundan itibaren üç sezon boyunca İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan 4'er takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacağını açıkladı.

    UEFA, 2018-2019 sezonundan itibaren üç sezon boyunca İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan 4'er takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacağını açıkladı. Bu açıklama bu 4 ülke dışındaki ülkelerin durumunu oldukça karışık hale getirdi. Akıllara gelen ilk soru ise, "Türkiye de bu uygulamadan olumsuz etkilenecek mi" oldu.

    Gelin merak edilen soruları yanıtlayalım...

    HANGİ TAKIMLAR DİREKT GİDİYOR?

    UEFA sıralamasında ilk 4 sırada olan ülkelerden 4'er takım eleme oynamadan doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Şu anda bu ülkeler İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya.

    UEFA, hangi ülke takımlarının, hangi eleme aşamasından itibaren turnuvaya takım göndereceklerini yıl sonundaki toplantıda belirleyecek. Bu noktada UEFA'nın lig şampiyonlarına verdiği direkt katılım hakkı değişmeyecek.

    TÜRK TAKIMLARI NASIL ETKİLENECEK?

    ANCAK bu noktada da durum net değil. Bahsedilen 4 ülke dışındaki diğer ülkelerin katılımcılarının sayısının azalması da söz konusu... Bu durumda 4 ülkeden 16 takımın doğrudan katılacağı turnuvada geriye kalan 16 takımın belirlenmesi de yine ülke sıralamasına göre yapılacak.

    Türkiye sıralamada 10. sırada yer aldığından dolayı, statü gereği Süper Lig'de şampiyon olan takım doğrudan gruplara kalmaya hak kazanabilecek.

    GELECEKTE BİR TEHLİKE VAR MI?

    YENİ statü ile birlikte Türk takımlarının doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitmesini engelleyebilecek bir durum bulunuyor. Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, doğrudan katılacağı için bu 4 ülkeden kupayı kazananların kontenjanı artacak.

    Bu tehlike İspanyol, İngiliz, Alman ve İtalyan kulüplerinin Şampiyonlar Ligi şampiyonu ya da UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olması durumunda da sürecek. Bu nedenle geriye kalan ülkelerden direkt katılacak olan takım sayısı 16'dan 14'e düşecek. Türkiye'nin sınırda olmasından ötürü de şampiyon olan takımın direkt gitme ihtimali düşecek.

    STATÜDE NELER DEĞİŞTİ?

    1- Avrupa Ligi'nin son şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak.

    2- UEFA sıralamasında ilk 4'teki ülke takımları gruplara direkt gidecek.

    3- Katılım listelerinin tüm detayları yıl sonunda yapılacak toplantı sonunda belirlenecek.

    4- Hem Avrupa Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'nde finansal dağıtımlar ve kulüplere ödenen paralar artırılacak.

    5- Kulüp puanları belirlenirken daha önce kazandıkları Avrupa kupaları ekstra puan olarak değerlendirmeye dahil edilecek.

    6- Kulüplerin topladıkları puanlar değerlendirmeye alınacak. Ülke puanından gelen bonus puanlar değerlendirmeye katılmayacak.

    7- Yeni finansal sistemde sportif başarı baz alınacak. Katılım ödemesi, performans, kulüp puanı ve market payı gibi seçeneklerle yeni bir sistem üzerinden gerçekleşecek. ve kulüplere daha yüksek ödemeler yapılacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title