Haberler

    PTT'den 'Sahte E-posta' Uyarısı

    PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, farklı iletişim kanallarıyla şirkete ulaşan geri bildirimler neticesinde, "PTT AŞ" adı kullanılarak kötü amaçlı yazılım barındıran e-postaların vatandaşların mail adreslerine gönderildiği ve bu durumun mağduriyetlere yol açtığı tespit edildi. Müşterilerin, e-posta yoluyla gelen bu tür linkleri açmamaları konusunda uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Söz konusu e-postalarda bulunan linkler tıklanıldığında şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta olup, 'Adres Değişiklik Formu'nun indirilmesi istenilmektedir. Dosyanın indirilmesi durumunda içinde bulunan virüs kişinin bilgisayarına bulaşmakta ve bilgisayardaki veriler ulaşılamaz olmaktadır. Şirketimizden hiçbir şekilde bu tür e-postalar gönderilmemektedir. Müşterilerimizin mağdur olmamaları için bilgisayarlarında antivirüs programlarının en güncel halini bulundurmaları kendi güvenlikleri açısından elzemdir."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title