Haberler

PTT 1. Lig'de Sezonu İlk Yarı "Gol Performansı"

Ligde 29 gol kaydeden Osmanlıspor en golcü takım, Antalyasporlu Lamine Diarra da 12 golle en golcü isim oldu Toplam 38 penaltı golünün olduğu ligde, 9 oyuncu kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

ALİ KORKMAZ - PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk 16 haftalık bölümünde 29 gol kaydeden Osmanlıspor en golcü takım, Antalyaspor'da 12 gole imza atan Lamina Diarra da ligin en fazla gol atan oyuncusu unvanını elde etti.

Ligde 144 maçta toplam 364 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,53, hafta başına düşen gol sayısı da 22,8 olarak gerçekleşti.

İlk bölümde 29 gol atan Osmanlıspor maç başına 1,8 ortalamasıyla en golcü ekip, en az gol atan takım ise 11 gol bulan ve maç başına 0,7 ortalamayla oynayan Orduspor oldu.

En golcü isim Perovic

16 haftalık periyodu 12 golle tamamlayan Antalyaspor'dan Lamine Diarra ilk yarının en fazla gol atan ismi olurken, golcü oyuncuyu 10 golle Bucaspor'dan İskender Alın, 9 golle Kayserispor'dan Mert Nobre ve 8'er golle Adana Demirspor'dan Jacob Mulenga ve Adanaspor'dan Tiago izledi.

Penaltı golleri

İk yarıda kaydedilen 364 golün 259'u ayakla, 58'i kafayla, 38'i penaltıdan atılırken, 9 kez futbolcular topu kendi ağlarına gönderdi. Takımlar 13 penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Penaltı atışından en fazla gol bulan takımlar Elazığspor, Kayserispor ve Osmanlıspor (4) olurken, Adanaspor, Boluspor ve Orduspor penaltıdan gol atamadı.

Osmanlısporlu Muhammet Reis (4) ve Karşıyakalı Can Erdem (3) penaltıdan en fazla gol bulan isimler oldu.

Kaleyi şaşıranlar

Toplam 9 oyuncunun kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı ligde, Giresunsporlu Cihan Can, Şanlıurfasporlu Hakan Arslan ve Boluspor'dan Serkan Yalçın 2'şer kez kendi kalesine gol attı. Bu isimlerin dışında Manisaspor'dan Ümit Yasin Arslan ile Canberk Dilaver ve Samsunspor'dan Ercan Yazıcı 1'er kez kendi filelerini havalandırdı. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Lamine Diarra Antalyaspor Kayserispor Orduspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title