Haberler

PTT 1. Lig'de 2012-2013 Sezonu Gol Raporu

Ali Korkmaz - PTT Asya 1.Lig'de 2012-2013 sezonunda 59 gol kaydeden Kayseri Erciyesspor en golcü takım, aynı ekipten 19 atan Gohou da ligin en fazla gol atan oyuncusu unvanını elde etti.

Ali Korkmaz - PTT Asya 1. Lig'de 2012-2013 sezonunda 59 gol kaydeden Kayseri Erciyesspor en golcü takım, aynı ekipten 19 atan Gohou da ligin en fazla gol atan oyuncusu unvanını elde etti.

Ligde 306 maçta toplam 728 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,38, hafta başına düşen gol sayısı da 21,41 olarak gerçekleşti.

Bu süreçte 59 gol atan Kayseri Erciyesspor maç başına 1,74 ortalamasıyla en golcü ekip, en az gol atan takım ise 28 gol atan ve maç başına 0,82 ortalamayla oynayan Göztepe oldu.

-En golcü isim Gohou-

Sezonu 19 golle tamamlayan Kayseri Erciyesspor'dan Gohou, en fazla gol atan isim olurken, golcü oyuncuyu 16 golle Manisaspor'dan Kahe, 14'er golle Karşıyaka'dan Banahene ile Adana Demirspor'dan Juninho ve 13 gol kaydeden Kayseri Erciyesspor'dan Emrah Bozkurt izledi.

-Penaltı golleri-

İlk yarıda 1461 Trabzon'un 3-0 hükmen galip ilan edildiği Şanlıurfaspor maçı hariç kaydedilen gollerin 539'u ayakla, 118'i kafayla, 53'ü penaltıdan atılırken, 15 kez futbolcular topu kendi ağlarına gönderdi.

Penaltı atışından en fazla gol bulan takım Torku Konyaspor (6) olurken, bu takımı 1461 Trabzon, Adanaspor, Boluspor, Çaykur Rizespor, Kartalspor, Kayseri Erciyesspor, Manisaspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor (4), Karşıyaka (3), Ankaragücü, Bucaspor, Denizlispor, Samsunspor, Şanlıurfaspor (2), Adana Demirspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (1) izledi.

Göztepe'nin penaltı vuruşundan gol bulamadığı ligde Adanasporlu Fevzi Özkan ve Maniasaspor'dan Kahe 4'er golle penaltıdan en fazla gol bulan isimler oldu.

Ankaragücü kalesinde 7 penaltı golü görürken, Kartalspor 6, Bucaspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor da 5'er kez penaltıdan gol yedi.

-Penaltı kaçıranlar-

Ligde 17 penaltı atışını gole çeviremeyen ekiplerden Bucaspor, Şanlıurfaspor ve Torku Konyaspor 2'şer kez kazandıkları penaltıları değerlendiremedi.

Bu ekiplerin dışında 1461 Trabzon, Adana Demirspor, Adanaspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Göztepe, Karşıyaka, Kartalspor, Samsunspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor ise 1'er defa penaltıdan gol sevinci yaşayamadı.

Ligde bu sezon penaltı atışlarını değerlendiremeyen oyuncular şunlar:

Emrullah Kokoç (1461 Trabzon), Juninho (Adana Demirspor), Nwogbo

(Adanaspor), Timur Bayram Özgöz (Ankaragücü), Erkan Taşkıran, Zafer Çevik

(Bucaspor), Cernat (Çaykur Rizespor), Serdar Deliktaş (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Ergin Keleş (Göztepe), Banahene (Karşıyaka), Mehmet Uslu

(Kartalspor), Musa Aydın (Samsunspor), Gökhan Kaba, Mustafa Koray Avcı

(Şanlıurfaspor), Abdi Aktaş (TKİ Tavşanlı Linyitspor) Erdal Kılıçaslan, Ars

(Torku Konyaspor).

-Kaleyi şaşıranlar-

Toplam 15 oyuncunun kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı ligde, Göztepeli oyuncular 3 kez kendi kalesine gol attı. Göztepe'den Hamza Gezmiş Karşıyaka maçında kendi kalesine 2 gol atma şanssızlığı yaşadı.

Ligde kendi kalesine gol atanlar isimler şunlar:

Fatih Öztürk (1461 Trabzon), Burak Keskin (Adana Demirspor), Ayhan Tuna Üzümcü (Adanaspor), Mehmet Batdal, Efe Halil Özarslan (Bucaspor), Erhan Kartal

(Denizlispor), Ali Sakal (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor) Orhan Taşdelen, Hamza Gezmiş (2) (Göztepe), Fatih Kılıçkaya (Kayseri Erciyesspor), Ersin Veli

(Karşıyaka), Lokman Gör (Samsunspor), Hakan Çevik, Osman Fırat (TKİ Tavşanlı Linyitspor).

-İlk golü atanlar-

Ligde ilk golü attığı 20 karşılaşmada hiç mağlup olmayan Çaykur Rizespor, bu müsabakalarda 15 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

Çaykur Rizespor dışında karşılaşmalarda 1-0 öne geçmeyi başaran ekiplerden Adana Demirspor (16 maç, 13 galibiyet 3 beraberlik), Bucaspor (14 maç, 12 galibiyet, 2 beraberlik), Boluspor (13 maç, 12 galibiyet 1 beraberlik), Şanlıurfaspor (11 maç, 10 galibiyet 1 beraberlik) bu müsabakaları puansız tamamlamadı.

Yayıncı: Mehmet Güldaş - İZMİR

Kaynak: AA / Spor

Kayseri Erciyesspor Ali Korkmaz Karşıyaka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title