Haberler

"Psikolojik Sorunları Var"

Güncelleme:

Başbakanlık önünde tabancayla ateş eden Nuri Başkapan'ın ailesi Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.

Başbakanlık binasının önünde silahı ile 3 el ateş eden Nuri Başkapan'ın ailesi oğullarının psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek, Başbakan Erdoğan'dan özür diledi. Ailenin işsiz olduğunu söylediği Nuri Başkapan'a Bakan Hayati Yazıcı'nın iki kez iş bulduğu öğrenildi.

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başbakanlık önünde kuru sıkı tabancayla ateş eden Nuri Başkapan'ın babası 70 yaşındaki Mehmet Başkapan, "Başbakanlık korumalarına, elinde silah olduğunu gördükleri oğlumu vurmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi. 2 yıl önce eşinden boşandığı öğrenilen Nuri Başkapan'ın işsiz olduğu ve yaklaşık bir yıldır da 6 yaşındaki oğlunu görmediği için bunalıma girdiği öğrenildi.

2 GÜN ÖNCE KÖYDEN AYRILMIŞ

Rize'nin Çayeli ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başbakanlık önündeki eylemi gerçekleştiren 34 yaşındaki Nuri Başkapan'ın yaz tatili için Çayeli İlçesi Gürpınar Köyü'nde bulunan babası Mehmet ve annesi Fatma Başkapan'ı ziyaret etti.

Ziyarette üzüntülerini dile getiren 11 çocuk babası Mehmet Başkapan, "Bir yakınım beni arayıp, 'Oğlun böyle bir şey yapmış' dedi. Sonra da polis aradı, 'Oğlunuz böyle bir şey yaptı. Niye yapmış olabilir?' diye sordu. Ben de, 'Eşinden boşandı, işsizdir. Psikolojik sorunları var. Kötü niyeti olamaz' dedim.

"LÜTFEN OĞLUMU AFFETSİNLER"

İş bulmak için Ankara'ya gittiğini söyleyerek 2 gün önce köyden ayrıldı. Ben de, 'Oğlum akıllı ol, tehditle, zorla iş arama' dedim. Üzüldüm. Devletimizden, Başbakanımızdan özür diliyorum. Benim 11 çocuğum var. 10'u bir kenara, bu bir kenara.

Biraz psikolojik sorunları var. Lütfen affetsinler. Devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Oğlum da öyledir. Ama psikolojik sorunları var diye böyle bir olay yaptığını düşünüyorum. Başbakanlık korumalarına, teşekkür ediyorum. Oğlumun elinde kuru sıkı silah olduğunu düşünmeden onu vurabilirlerdi" dedi.

60 yaşındaki anne Fatma Başkapan ise, "Çok üzüldüm. Lütfen bize yardım etsinler. Oğluma yardım etsinler. Kötü bir niyeti yoktu. İşsiz olduğu, eşinden ayrıldığı için böyle yapmış olabilir. Çocuğunu göremiyor" diye konuştu.

BAKAN İKİ KEZ İŞ BULDU, BEĞENMEDİ

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise, "Ailesine, devletine, milletine bağlı bir aile. Çocuğu tanımıyorum ama aileyi tanıyorum. Aile işsiz olduğunu söyledi ama bu çocuk daha önce Bakanımız Hayati Yazıcı ile görüştü. Sayın Bakanımız kendisine İstanbul'da iki kez iş buldu. Birini evine uzak olduğu, diğerini de beğenmediği için bıraktı. Çayeli'nin adının böyle bir olayla anılması bizi üzmüştür" ifadesini kullandı.

2 YIL ÖNCE BOŞANMIŞ

İstanbul'da yaşayan Nuri Başkapan, iki gün önce ziyaret için geldiği köyden ayrılarak iş aramak için Ankara'ya gitti. 1978 doğumlu Başkapan, eşi İnci'den 2 yıl önce boşandı. Çiftin Arda isimli 6 yaşında çocukları var. Başkapan'ın eski eşi, oğluyla birlikte Elazığ'daki ailesinin yanında yaşıyor. Nuri Başkapan'ın yaklaşık bir yıldır çocuğunu göremediği, bu yüzden bunalımda olduğu ileri sürüldü.

BAŞBAKAN FOTOĞRAFI EVİN DUVARINDA ASILI

Bu arada İnci Başkapan'ın, 2009 yılında o zaman 3 yaşındaki oğlu Arda ile Başbakan'la birlikte çekilen fotoğrafı evin duvarını süslüyor. Başbakan Erdoğan'ın bir İstanbul gezisi sırasında çekilen fotoğrafta, Arda Başbakan'ın kucağında yer alıyor. Karede ayrıca Emine Erdoğan da bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Rıza Çakır İstanbul Çayeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title