Haberler

GAÜN Psikolojik Destek Timi Hasta ve Yakınlarına Moral Veriyor

Güncelleme:

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde oluşturulan Psikolojik Destek Timi, hasta ve yakınlarına moral ve motivasyon desteği veriyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde oluşturulan 'Psikolojik Destek Timi', acil servisteki kavga ve taşkınlıkların azalmasını sağlarken, hasta ve yakınlarına moral ve motivasyon desteği veriyor.

Özellikle acil serviste sık sık taşkınlık ve tartışmaların yaşanması üzerine harekete geçen Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi, olaylara anında müdahale için psikolog Yunus Kırmızıoğlan, imam İsmail Talay ve hemşire Mustafa Deveci'den oluşan bir psikolojik destek birimi kurdu. 4 ay önce kurulan ekip, taşkınlık çıkaran ve görevlilerle tartışan hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalışıyor. Hemşire Mustafa Deveci de hastaya müdahale eden ekipten hastanın son durumu ve süreçle ilgili bilgi alıp, yakınlarına ulaştırıyor. Ekip, haftanın 2 günü de servisleri gezerek, hastalara psikolojik terapi yapıyor. Psikolog Yunus Kırmızıoğlan, gerek hasta, gerekse yakınlarına moral verirken, imam İsmail Talay ise manevi içerikli konuşmalar yapıyor. Talep gelirse, hastalara Kur'an-ı Kerim de okuyor.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, uygulamadan hem hastaların, hem yakınlarının, hem de hastane ekibinin memnun olduğunu, acil servisteki kavgalarda azalma görüldüğünü belirtti. Uygulamayla ilgili sık sık memnuniyet anketi yaptıklarını belirten Gülşen, "Aslında millet olarak sabırlı bir milletiz. Ama yaptığımız araştırma sonucu hasta yakınlarının acile getirdikleri hastalarının akıbetiyle ilgili sıcak bilgi alamamaktan şikayetçi olduğunu belirledik. Bunu önlemek için de psikolojik destek ekibi uygulaması başlattık. Bir yıllık deneme sürecinin sonuçlarını uluslararası bir dergide yayınlayarak, bunu Sağlık Bakanlığı ile paylaşacağız. Bize göre uygulama son derece başarılı. Ama memnuniyet rakamsal sonuçlarla tescil olursa, Türkiye'deki tüm hastanelerde uygulanması yolunda Sağlık Bakanlığı'na öneride bulunacağız" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Mustafa Deveci Şahinbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title